bpbg
bpbg

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ: «Να τιμωρηθούν αυτοί που την τελευταία 5ετία έφτασαν την Ελλάδα στον πάτο»

Ο γνωστός δημοσιογράφος κατεβαίνει υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας και αισιοδοξεί ότι το Κίνημα θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εθνικών εκλογών

Ένας… μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος, που έχει «γράψει» χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ριχτεί στην πολιτική αρένα. Ο λόγος για τον Κώστα Χαρδαβέλα, που περιέγραψε στην «Α» την ανάγκη του να παλέψει «ως βουλευτής πλέον για ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες» αλλά και το «χρέος» του στον Γιώργο Γεννηματά!

Συνέντευξη στον Χρήστο Αγγελόπουλο

Έχετε γράψει τεράστια ιστορία στον χώρο της δημοσιογραφίας. Τι σας έκανε να μεταπηδήσετε στην πολιτική;

«Είναι τρεις οι λόγοι. Ο πρώτος είναι η θέση μου ότι από το ρινγκ πρέπει να φεύγεις πριν σε διώξουν οι θεατές. Και εγώ για την ώρα γράφω τον επίλογο μετά από 50 χρόνια στην έντυπη δημοσιογραφία και 40 χρόνια στην τηλεόραση. Πιστεύω ότι πρέπει να αφήσω μια ανοιχτή θέση για τα νέα παιδιά. Ο δεύτερος είναι ότι αυτό το χρωστάω στον Γιώργο τον Γεννηματά, τον αδερφικό μου φίλο, τον πατέρα της Φώφης Γεννηματά, που πάντοτε μου έλεγε πριν πεθάνει να μπω στην πολιτική. Δεν το έκανα τότε και τώρα που το Κίνημα Αλλαγής, το πρώην ΠΑΣΟΚ, είναι σε μία θέση εκκίνησης, θέλω να είμαι στην αφετηρία. Το τρίτο είναι μετά από όσα έχω κάνει σαν δημοσιογράφος –έρευνες, ρεπορτάζ– έχω γεμίσει πληροφορίες και γνώση για τα μεγάλα θέματα και τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας. Πιστεύω αυτήν τη γνώση να τη διοχετεύσω στη Βουλή, παλεύοντας ως βουλευτής πλέον για ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες».

 

Γιατί επιλέξατε τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας;

«Διότι πρόκειται για περιοχές υποβαθμισμένες, ταλαιπωρημένες, με πολλά και μεγάλα προβλήματα, όπως είναι η ανεργία, η έλλειψη νοσηλείας των ανθρώπων. Κι όταν μιλάμε για δυτική Αθήνα και δυτικό Τομέα, εννοούμε Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Άγιο Παντελεήμονα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ίλιον, Καματερό. Δηλαδή, όλη η “ξεχασμένη” Αθήνα. Εγώ επέλεξα και ζήτησα από την κα Γεννηματά να με βάλει στο ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα, γιατί ακριβώς ξέρω πάρα πολύ καλά τα θέματα και θέλω να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους να καλυτερεύσουν λιγάκι τη ζωή τους».

 

Μπορεί το ΚΙΝΑΛ να αντέξει τις «Συμπληγάδες» του νέου δικομματισμού;

«Το ΚΙΝΑΛ έδειξε ότι αντέχει αυτές τις Συμπληγάδες. Είναι φανερό ότι προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΙΝΑΛ ειδικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά έμειναν με διάφορα στελέχη που δεν τους υπολόγιζε καν το Κίνημά μας. Εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας. Καταφέραμε η αποχώρηση του Βενιζέλου να μη δημιουργήσει πρόβλημα, διότι όποιοι έφυγαν από το ΚΙΝΑΛ λόγω απομάκρυνσης του κ. Βενιζέλου, συμπληρώθηκαν και με το παραπάνω με άλλους που ήρθαν από τα αριστερά μας. Άρα, η απάντηση είναι “ναι, θα αντέξουμε”. Και όχι μόνο αντέχουμε, αλλά πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών».

«Θεωρώ τον Βαγγέλη Βενιζέλο κορυφαία πολιτική προσωπικότητα στην Ελλάδα»

Αναφερθήκατε στον Ευ. Βενιζέλο και θα ήθελα τη γνώμη σας για τον εξοστρακισμό του από την κα Γεννηματά. Θεωρείτε ότι μπορεί αυτή η κίνηση να επηρεάσει το εκλογικό αποτελέσματα του ΚΙΝΑΛ;

«Αρχικά, να διορθώσουμε μία λέξη. Δεν υπήρξε εξοστρακισμός που σημαίνει ότι τον έδιωξε. Ξέρουμε πολύ καλά πως ο κ. Βενιζέλος ήθελε τη συμμετοχή του ή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή πουθενά! Η Φ. Γεννηματά επέλεξε ένα άλλο πρόσωπο για την πρώτη θέση τού Επικρατείας, τον πρώην δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη. Και ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν θα είμαι πια στο Κίνημα Αλλαγής, δηλαδή αποφάσισε ο ίδιος να αποχωρήσει. Εγώ λυπάμαι για το γεγονός αυτό. Θεωρώ τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο μία κορυφαία πολιτική προσωπικότητα στην Ελλάδα. Πιστεύω πως δεν τελείωσε εδώ η καριέρα του, θα υπάρξει ένας θεσμικός ρόλος για τον Βενιζέλο αργότερα, ίσως ακόμη και για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για την ώρα, εκείνο που μετράμε είναι ότι δεν προκάλεσε “σεισμό” στο ΚΙΝΑΛ η αποχώρηση Βενιζέλου, ίσως γιατί μερικοί πίστευαν ότι ο Β. Βενιζέλος ρίχνει βλέμματα προς τη Δεξιά του Μητσοτάκη.

»Εγώ δεν τα πιστεύω όλα αυτά. Εγώ πιστεύω ότι ο Βενιζέλος έδωσε πολύ μεγάλες δυνάμεις στο να κρατηθεί η Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε με τα προβλήματα που είχαμε πριν λίγα χρόνια. Άρα λοιπόν θα βρει τον ρόλο. Πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστεί καθόλου το αποτέλεσμα. Δεδομένου, μάλιστα, του 7,7% που πήραμε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές εγώ πιστεύω ότι το ΚΙΝΑΛ, μπορεί να φτάσει ακόμη και το 11% στις εθνικές εκλογές. Εμείς που μετράμε καθημερινά δημοσκοπικά τις τάσεις βλέπουμε ότι ανεβαίνει συνέχεια το νούμερο που πετύχαμε στις 26 Μαΐου».

 

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

«Να ψηφίσουν αυτό που θέλουν! Δεν θα τους πως εγώ ψηφίστε ΚΙΝΑΛ ή ψηφίστε αυτόν και εκείνον. Βεβαίως πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι το Κίνημα Αλλαγής που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις. Εκείνο που θα πω είναι “ψηφίστε για το καλό της Ελλάδας, όποιο κόμμα κι αν θέλετε, αφού σκεφτείτε περισσότερο”».

 

Ποιες θα είναι οι πρώτες σας κινήσεις, εάν καταφέρετε να εκλεγείτε;

«Οι πρώτες μου κινήσεις θα είναι η τιμωρία όλων αυτών που τα τελευταία 5 χρόνια έφτασαν την Ελλάδα στον πάτο! Θα ζητήσω με όσες δυνάμεις έχω να τιμωρηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας βούτηξαν στη δυστυχία, και μιλάω για την τελευταία κυβέρνηση. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας εξαπάτησαν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι λάσπωσαν και προσπάθησαν να καταδικάσουν ανθρώπους με τις υποθέσεις Σημίτη, Novartis και όλες αυτές τις ιστορίες που δικαστικά καταλήγουν στο αρχείο. Εγώ, λοιπόν, θέλω να τιμωρηθούν αυτοί οι ελεεινοί πολιτικοί, οι οποίοι προσπάθησαν να σκοτώσουν ηθικά και πολιτικά κάποιους σημαντικούς Έλληνες».

Διαβάστε επίσης