Κ. Μητσοτάκης: Είναι δέσμευση οι 15.000 απολύσεις ως το 2014

Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα για 15. 000 απολύσεις έως το τέλος του 2014 επανέλαβε σε συνέντευξη του στη βελγική γαλλόφωνη εφημερίδα «La Libre Belgique» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης είπε «δεν υπέγραψα αυτή τη συμφωνία, την κληρονόμησα. Πρέπει, λοιπόν, να την εφαρμόσω. Οι απολύσεις θα γίνουν. Πρόκειται για δέσμευση».

Ο τίτλος του άρθρου είναι «το πελατειακό κράτος εξυπηρετούσε πολλούς» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2013, οι μισοί αμέσως και οι υπόλοιποι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς και 15.000 απολύσεις ως το 2014.

Όσον αφορά  στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων τονίζει ότι  «σήμερα έχουμε 130.000 δημόσιους υπαλλήλους λιγότερους, σε σχέση με το 2009 και το κόστος των δημοσίων υπηρεσιών έχει επίσης μειωθεί σημαντικά»..

Τέλος αναφερόμενος στις προσπάθειες καταπολέμησης του πελατειακού κράτους, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι δεν γίνεται πλέον καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ και η επιλογή των στελεχών γίνεται ανάλογα με τις δεξιότητές τους.

Διαβάστε επίσης