
Κ. Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη πρέπει να διαθέσει περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για την κοινή ευρωπαϊκή της άμυνα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος για τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια «στη διαμόρφωση μίας πιο ενεργούς αμυντικής πολιτικής», όμως υποστήριξε ότι η Ευρώπη οφείλει να διαθέσει περισσότερους πόρους στην άμυνά της
Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να επενδύσει περισσότερο στην κοινή αμυντική της πολιτική τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος για τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο ίδιος έκανε λόγω για το γεγονός ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη «διαμόρφωση μίας πιο ενεργούς αμυντικής πολιτικής», υποστηρίζοντας όμως ότι πρέπει να διατεθούν περισσότεροι πόροι προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι «η νέα κυβέρνηση στη Συρία θα πρέπει να είναι συμπεριληπτική»,
Η δήλωση του Πρωθυπουργού:
«Κοινός τόπος το ευρωπαϊκό συμβούλιο είναι η ανάγκη της στήριξης στις οικονομικής και γεωπολιτικής δυναμικής της ηπείρου μας. Είτε μιλάμε για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της σε συνέχεια των συστάσεως της έκθεσης Ντράγκι, είτε μιλάμε για την ενίσχυση της αμυντικής της δυνατότητας να μπορεί από μόνη της να αποτρέψει τις όποιες απειλές ενδεχομένως να εκδηλωθούν έναντι της ευρωπαϊκής ένωσης.
Η Ελλάδα έχει υπάρξει πρωταγωνίστρια στην διαμόρφωση μιας πιο ενεργούς αμυντικής πολιτικής της ευρωπαϊκής ένωσης. Θα έχουμε την ευκαιρία τα θέματα αυτά με τα συζητήσουμε και σε μία έκτακτη σύνοδο κορυφής του φεβρουαρίου είναι όμως απολύτως ξεκάθαρο για εμένα ότι η Ευρώπη πρέπει να διαθέσει περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για την κοινή ευρωπαϊκή της άμυνα.
Είναι ξεκάθαρο για εμένα ότι η Ευρώπη πρέπει να διαθέσει πόρους για την κοινή ευρωπαϊκή της Άμυνα. Θα έχω την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να παρουσιάσω τις θέσεις γύρω από το ζήτημα αυτό. Φυσικά θα συζητήσουμε και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η νέα κυβέρνηση στη Συρία θα πρέπει να είναι συμπεριληπτική».