Κ. Μητσοτάκης: «Το ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει»

Μήνυμα για την οδική ασφάλεια έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του πριν την εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις, που επέστρεψε στο καλεντάρι της FIA.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι καταφέραμε να φέρουμε το ράλι Ακρόπολις πίσω στην πατρίδα μας. Το ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει, βλέπετε και από τη συμμετοχή του κόσμου πόσο οι Έλληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πόσο ταυτισμένοι είναι με το ράλι Ακρόπολις. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που εργάστηκαν για να μπορέσουμε να έχουμε αυτήν την επιτυχία, τους χορηγούς, τους εθελοντές. Προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Το ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει», σχολίασε αρχικά ο πρωθυπουργός στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα της σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Χάνουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό,τι θα πρέπει στην άσφαλτο κάθε χρόνο. Όπως ξέρετε, έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια, που καλύπτει όλες τις πτυχές αυτού του σύνθετου ζητήματος. Η σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε, πέρα από την απόλαυση και τη διασκέδαση που σε όλους μας που αγαπάμε το αυτοκίνητο προσφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός».

Ο Λάμπρος Αθανασούλας άνοιξε την αυλαία της ειδικής διαδρομής του Ράλι Ακρόπολις.

Ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε την ιστορική διαδρομή στην πλατεία Συντάγματος και τερμάτισε σε χρόνο 58.09.

Με χρόνο 1.01.1 τερμάτισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης στην ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις, στην οποία έτρεξε δεύτερος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα