Κ. Μπακογιάννης: «Επικίνδυνη η Λεωφόρος…»- ΑΠΟΨΗ: «Πέρυσι δεν ήταν κ. Κώστα;» (video)

Παιχνίδια του Δήμαρχου για αβάντα στον Αλαφουζο, ώστε να δώσουν οι «πράσινοι» τη Λεωφόρο και να πάνε στον Βοτανικό

Tου Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Μισό λεπτό. Το πράγμα είναι πολύ σοβαρό. Βγήκε στην ΕΡΤ σ’ ένα πρωϊνάδικο «Από τις Έξι» ο δήμαρχος Μπακογιάννης. Μάλιστα. Κι αφού είπε για τα καινούργια πράγματα που ετοιμάζει στην Αθήνα, μετά τον μεγάλο περίπατο, αναφέρθηκε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, αλλά και την Αλεξάνδρας.

Και λέει ο δήμαρχος: «Τον Σεπτέμβριο θα γίνει δημοπράτηση του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, στη συνέχεια πρέπει να συμβασιοποιηθεί, και μετά θα ξεκινήσουμε τα έργα. Η διπλή Ανάπλαση μας επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ και, ταυτόχρονα, μας επιτρέπει να ρίξουμε το γήπεδο στην Αλεξάνδρας, το οποίο, όπως ξέρετε είναι κι επικίνδυνο».

Κι ένας Πιταράς δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, που μπήκε εκεί αξιοκρατικά βέβαια, αντί να του ανάψουνε τα λαμπάκια, τον αφήνει και μιλάει τον δήμαρχο. Που έπρεπε να τον σταματήσει με τσαμπουκά.

«Τι λες, Κώστα μου, ότι το γήπεδο είναι επικίνδυνο; Πλάκα μάς κάνεις; Σ’ ένα μήνα ξεκινάει το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός θα το χρησιμοποιεί με κόσμο μέσα. Πέρυσι πώς γίνονταν οι αγώνες με κίνδυνο των φιλάθλων; Το ήξερες Κώστα μου και δεν έκανες παρέμβαση; Και αν είχαμε ατύχημα, τι θα έκανες τότε;

Με το 80% πληρότητα, η Λεωφόρος θα έχει 12.800 θεατές στην κερκίδα κι εσύ, Κώστα μου, λες ότι είναι επικίνδυνο; Δηλαδή μπορεί και να σκοτωθεί κόσμος;».

Κι όχι μονάχα αυτό, μάστορα. Στη Λεωφόρο υπάρχουν ένα κάρο τμήματα. Κάνουν προπονήσεις, έγιναν παιχνίδια. Βόλεϊ, άρση βαρών, μποξ, τα πάντα όλα. Όλοι αυτοί κινδυνεύουν δηλαδή, έτσι και πιάσει καμιά βροχή.

Η Λεωφόρος δεν έγινε επικίνδυνο γήπεδο την περασμένη εβδομάδα. Ήταν, όπως το λέει ο δήμαρχος. Κι αφού ήταν, όσοι πήγαν κι είδα ματς του Παναθηναϊκού, είχαν άγιο, που δεν έγινε κανένα πατατράκ;

Αυτό έπρεπε να τον ρωτήσει ο Πιταράς. Έτσι λειτουργούνε οι δημοσιογράφοι οι κανονικοί. Όταν όμως πάνε στην ΕΡΤ αλλάζει και η ψυχολογία… Έτσι είναι. Ότι η Λεωφόρος είναι επικίνδυνο γήπεδο, δεν το είπε ο μπαρμπα-Μητρούσης στο καφενείο. Το είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. Επισήμως. Από την τηλεόραση. Δεν το αφήνεις κύριε Πιταρά να περάσει στο ντούκου.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Ξέρει τίποτα ο δήμαρχος που δεν ξέρει ο κόσμος; Μήπως έγινε καμία μελέτη; Μήπως υπάρχει καμία έκθεση για τη στατικότητα του γηπέδου; Κι άντε, σου λέω εγώ, ο δήμαρχος δεν μπορεί ν’ ασχολείται και με τη στατιστικότητα της Λεωφόρου. Ο Αλαφούζος, όμως; Μπας κι ο Γιαννάκης έχει στα χέρια του καμία έκθεση των αρμοδίων αρχών, από το ΠΕΧΩΔΕ ή τη ΓΓΑ;

Μετά από αυτό που είπε ο Μπακογιάννης στην ΕΡΤ, ο Αλαφούζος με τον Μαλακατέ πρέπει να δώσουν χτες κιόλας στη δημοσιότητα όλα τα χαρτιά που ν’ αποδεικνύουν ότι η Λεωφόρος έχει στατική επάρκεια. Ότι δεν θα κινδυνεύσει κόσμος, άπαξ κι αύριο κάτσει στην κερκίδα. Που κανονικά, δηλαδή, μόλις είπε αυτές τις κουβέντες ο Μπακογιάννης, ο Αλαφούζος έπρεπε να βγει ο ίδιος να κάνει δηλώσεις στον ΣΚΑΪ:

«Κύριε Μπακογιάννη, αγαπητέ δήμαρχε, ήταν ατυχής η δήλωσή σας. Εμείς εδώ έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ιστορική μας έδρα είναι ασφαλής.»

Απλά πράγματα έπρεπε να κάνει ο Αλαφούζος. Κι όχι να λουφάζει, ότι καλά έκανε και τα είπε αυτά, για να πειστούν τα μέλη να ψηφίσουν να φύγει ο Ερασιτέχνης από τη Λεωφόρο στη γενική συνέλευση.

Ο Παναγιώτης ο Μαλακατές βγήκε μετά από ένα 24ωρο. Λογικό. Δική του είναι η Λεωφόρος στο φινάλε-φινάλε. Δεν είναι του Αλαφούζου. Άπαξ και χτυπάω εκατό φορές ξύλο, γίνει κάτι, τι λέει μετά ο κυρ-Παναγιώτης; Ότι δεν είναι δικό μου αλλά της ΓΓΑ και του ΠΕΧΩΔΕ και της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας; Κι είπε ο Παναγιώτης ότι είναι ασφαλής η Λεωφόρος. Μάλιστα. Κανονικά, όμως, ο Μαλακατές έπρεπε να βγάλει από το συρτάρι όλα τα έγγραφα που το αποδεικνύουν αυτό, όλες τις στατικές μελέτες. Τις υπογραφές των μηχανικών που αναλαμβάνουν την ευθύνη ότι στατικώς είναι ΟΚ η Λεωφόρος. Αλλά κι ο Αυγενάκης που ασχολείται με την ολιστική μελέτη, ως προϊστάμενος του αθλητισμού, κάτι έπρεπε να πει. Δεν είπε τίποτα.

Κι όχι μονάχα αυτοί. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που άκουσαν τον Μπακογιάννη να λέει ότι είναι επικίνδυνο το γήπεδο, όλα καλά; Να σ’ το κλείσω. Μπορεί ο Μπακογιάννης να το πέταξε έτσι στον αέρα. Άλλο να ήθελε να πει κι άλλο είπε. Άπαξ και δώσουνε τις βεβαιώσεις ο Αλαφούζος με τον Μαλακατές ότι όλα είναι εντάξει, εγώ πάω πάσο. Θα τα δώσουνε τα χαρτιά ότι εξετάστηκε η Λεωφόρος από κρατικούς μηχανικούς και τη βρήκαν κούκλα; Περιμένουμε. Θα επανέλθουμε.Ακούστε και το δήμαρχο στο βίντεο στο 08.50.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα