Κ. Μπακογιάννης στο Smart Cities-City Connect Conference 2022: «Ολοκληρώνουμε τη νέα ψηφιακή Βίβλο της Αθήνας – Σύντομα στη διαβούλευση»

Προς συμβασιοποίηση το νέο έργο για τον ηλεκτροφωτισμό της Αθήνας, προϋπολογισμού ύψους 55 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώνεται νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (25/5) το Smart CitiesCity Connect Conference 2022, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, το οποίο διοργανώθηκε από την Palladian Conferences και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Πράσινου Ταμείου, του ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος) και με ακαδημαϊκό συνεργάτη το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε το έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Η ομιλία του δημάρχου ξεκίνησε με τη διάκριση του σχεδιασμού του Δήμου σε τέσσερις σχετικές ενότητες που αφορούν την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις υποδομές και την καινοτομία.

Αρχικά, όσον αφορά την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών ο Κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ψηφιοποίηση του 70% των δημοτικών υπηρεσιών στην πλατφόρμα eservices.cityofathens.gr, η οποία έχει ήδη εξυπηρετήσει εκατοντάδες χιλιάδες αιτημάτων και αποτελεί μία εξαιρετική «ευκαιρία νοικοκυρέματος» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σύντομη αναφορά έγινε και σε άλλες χρήσιμες δημοτικές πλατφόρμες που  αφορούν τους παιδικούς σταθμούς, τα ηλεκτρονικά ραντεβού κ.α, όπως και στο application “Novoville”.

Κατόπιν ο δήμαρχος της πρωτεύουσας αναφέρθηκε εν συντομία σε έργα υποδομών που μετατρέπουν την Αθήνα σε «Έξυπνη πόλη», όπως το δωρεάν WiFi σε κεντρικά σημεία, οι αισθητήρες εντοπισμού παράνομης-αντικοινωνικής στάθμευσης αλλά και το έργο που αφορά το νέο σύστημα ηλεκτροφωτισμού της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στους τρόπους με τους οποίους ο δήμος μπορεί να γίνει καλύτερος με παρεμβάσεις όπως το νέο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, οι σύγχρονες πλατφόρμες που επικουρούν τη λειτουργία των σχολείων ή των κοινωνικών προγραμμάτων όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στο επίπεδο της καινοτομίας, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν παρέλειψε να επισημάνει τις συνεργασίες που έχει ξεκινήσει ο δήμος με ελληνικά πανεπιστήμια, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με στόχο την προαγωγή της επιχειρημακότητας, τη στήριξη των startups και την έρευνα των φοιτητών.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο χαρακτήρισε ως νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» ο δήμαρχος ενημέρωσε το κοινό πως ο Δήμος Αθηναίων πρόκειται να λάβει 32 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια κι ως εκ τούτου «είναι απόλυτα αναγκαίο να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο».

Τέλος, ο Κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η νέα «Ψηφιακή Βίβλος του Δήμου Αθηναίων» και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. «Είναι η πρώτη φορά που συντελείται μία τέτοια προσπάθεια και σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτή» κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα