Κ. Τσιάρας: Μια κατηγορία μόνος του…

Όντας υπουργός, «κατάφερε» όλο το Πρωτοδικείο να πάει σε φιλοΣΥΡΙΖΑίους δικαστικούς, να μείνουν ατιμώρητοι οι έχοντες ευθύνη υψηλόβαθμοι για το Μάτι, να στηρίζει την Τουλουπάκη με κάθε τρόπο και να εξαθλιώσει το δικηγορικό σώμα. Να τον χαιρόμαστε…

Γράφει η «Άγρια Μέλισσα»(*)

Κουίζ. Από τις βουλευτικές εκλογές του 1974 μέχρι και σήμερα, έχουν διατελέσει υπουργοί Δικαιοσύνης 44 πρόσωπα, εκ των οποίων 43 νομικοί (δικαστές, καθηγητές Νομικής, δικηγόροι) και 1 μικροβιολόγος. Ποιος είναι; Ο ευρών αμειφθήσεται.

Για να σας βοηθήσω… Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1966, έχει μετεκπαιδευτεί στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε πανεπιστημιακά κέντρα της Σουηδίας και τους τελευταίους 21 μήνες (αλήθεια, τους μετράω έναν-έναν) παίζει με τα νεύρα όλων όσοι έχουν την «τύχη» είτε να βιοπορίζονται ασκώντας το επάγγελμα του δικαστή ή του δικηγόρου, είτε ακόμα χειρότερα να εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις.

Μπράβο! Ναι! Αυτός είναι! Ο ένας και μοναδικός υπουργός Δικαιοσύνης που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τις 3 νομικές σχολές που διαθέτει η χώρα! Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω τον Κώστα Τσιάρα!  Βέβαια, θα μου πείτε, τι φταίει και αυτός; Άλλος τον τοποθέτησε στη θέση αυτή.  Εγώ πάντως απορώ, τι φλασιά έφαγε ο πρωθυπουργός κατά την επιλογή του αυτή. Μάλλον κάποια σύγχυση επήλθε και τα μπέρδεψε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά γιατί μεταξύ των Τσιάρα και Κράνη, ο οποίος είναι αρεοπαγίτης, επέλεξε τον πρώτο για υπουργό και τον δεύτερο για υφυπουργό! Κάτι πήγε πάρα πολύ λάθος! Αφήστε δε που ένα χρόνο σχεδόν αργότερα, τον Ιούλιο του 2020, ο κ. Κράνης παραιτήθηκε από τη θέση του για προσωπικούς λόγους και έμεινε το υπουργείο Δικαιοσύνης με μόνο αφεντικό έναν μικροβιολόγο. Και επειδή ο πρωθυπουργός τού έχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, δεν όρισε νέο υφυπουργό άμεσα. Τον άφησε μόνο του για έναν ολόκληρο χρόνο! Να περνούν όλα από τα χεράκια του. Υπουργός και Υφυπουργός ταυτόχρονα. Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα!

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του στις 9-7-2019, ο κ. Τσιάρας δήλωσε με εμφατικό ύφος ότι «η δικαιοσύνη είναι μεγάλο ζητούμενο για το σύνολο των πολιτών με τα γνωστά προβλήματα, πανσπερμία νομοθεσίας, καθυστερήσεις στην απόδοσή της και πολλά άλλα, που εμποδίζουν τόσο τους πολίτες να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους, αλλά αφορά και κρίσιμα θέματα, όπως η ανάπτυξη της χώρας και οι επενδύσεις». Δήλωσε επίσης ότι η δικαιοσύνη «δεν είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων» και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «θα κρατήσει τη δικαιοσύνη σε περιβάλλον απόλυτης ανεξαρτησίας με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών». Και εδώ γελάμε. Ή μάλλον ξεκαρδιζόμαστε. Γιατί είναι η περίπτωση όπου καταλαβαίνεις ότι οι πολιτικοί είναι καλοί στα λόγια και ελάχιστοι είναι καλοί και στα έργα. Άνθρακας ο θησαυρός λοιπόν, εκ του αποτελέσματος, αφού ο υπουργός φρόντισε να κάνει τη δικαιοσύνη χώρο πολιτικών αντιπαραθέσεων και σε καμία περίπτωση δεν την κράτησε ανεξάρτητη.

Να σας θυμίσω ότι, όταν ανέλαβε χρέη υπουργού Δικαιοσύνης ο γιατρός μας, ήταν σε εξέλιξη δύο μείζονος σημασίας δικαστικές υποθέσεις, αυτή της τραγωδίας στο Μάτι με τις 102 ζωές που χάθηκαν και αυτή της σκευωρίας Novartis. Δύο υποθέσεις που έχουν πονέσει την ελληνική κοινωνία και έχουν αφήσει πολύ αρνητικό στίγμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Το καταπληκτικό είναι ότι ο γιατρός μας κατόρθωσε να αποτύχει και στις δύο. Να σας θυμίσω επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον υπουργικό θώκο, προσέλαβε στο γραφείο του ως σύμβουλο τον πρώην πρόεδρο του Τριμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Γρίβα, στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προεδρεύει ο κ. Χρ. Σεβαστίδης, ο αδερφός του οποίου Χαράλαμπος Σεβαστίδης προεδρεύει του Δικαστικού Συμβουλίου του Πρωτοδικείου Αθηνών, μέλος του οποίου είναι ο ανακριτής στην υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι, Αθ. Μαρνέρης, στενό φίλο της κ. Βασιλικής Θάνου, που είχε διοριστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, και ανακριτής στην υπόθεση κατάχρησης εξουσίας και λοιπόν κακουργημάτων και πλημμελημάτων για τα οποία κατηγορείται η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, έχει οριστεί ο κ. Παναγιώτου Μπερδευτήκατε επειδή όλοι αυτοί πρόσκεινται ιδεολογικά στην αριστερά και ο Τσιάρας είναι υπουργός δεξιάς κυβέρνησης; Άντε, καλέ.

Στον 21ο αιώνα όλα επιτρέπονται. Εδώ ο Κούγιας σταμάτησε να κλείνει τα τηλέφωνα. Εδώ θα κολλήσουμε; Αν και για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να αναγνωρίσουμε αφενός ότι ο κ. Γρίβας είναι πολιτικά … πολύχρωμος και αφετέρου ότι ο κ. Τσιάρας κράτησε τη Δικαιοσύνη μακριά από κάθε πολιτική αντιπαράθεση, αφού επέτρεψε να χρωματιστεί από μόνος του με αυτό το αθώο ΣΥΡΙΖΑϊκό ροζ. Για πάμε…

(*) Η «Άγρια Μέλισσα» είναι δικηγόρος-αρθρογράφος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα