«Καθαρά» τα όπλα των Κούρδων

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση των όπλων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα – «γιάφκα» των Κούρδων τρομοκρατών, στην οδό Γενναδίου στου Γκύζη, την περασμένη Δευτέρα και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Να θυμίσουμε, ότι στα δύο διαμερίσματα της οδού Γενναδίου οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν: ένα Kalashnikov, 3 γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένα σιγαστήρα, δύο υποπολυβόλα, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, 6,3 κιλά ζελατοδυναμίτιδας σε μασούρια και συσκευασίες, 2 χειροβομβίδες τύπου F1, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 49χρονος Χουσεΐν Τεκίν, που συνελήφθη μαζί με τρία ακόμα άτομα στο διαμέρισμα, φέρεται ως αρχηγός του ένοπλου σκέλους της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Χουσεΐν φέρεται να ανέλαβε την αρχηγία της ένοπλης πτέρυγας του DHKP-C μετά τον θάνατο του ιδρυτή της οργάνωσης, Ντουρσούν Καρατάς, το 2008. Συγκεκριμένα, χθεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» αναφέρει ότι «ο 49χρονος έγινε ηγέτης του ένοπλου σκέλους της οργάνωσης μετά τον θάνατο του ιδρυτή της οργάνωσης Ντουρσούν Καρατάς, το 2008». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χουσεΐν Τεκίν φέρει το ψευδώνυμο «Αδελφός», ενώ κλιμάκιο της τουρκικής Αστυνομίας επρόκειτο να επισκεφθεί την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης