KAE Άρης: «Αποδεικνύουμε και πάλι ότι δεν πηδάμε από το καράβι»

Συνέντευξη Τύπου εφ΄   όλης της ύλης για την ΚΑΕ Άρης έδωσε στο Αλεξάνδρειο η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης με βασικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο. Λευτέρη Αρβανίτη.

Στο πάνελ ήταν, ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Χάρης Παπαγεωργίου, ο νομικός εκπρόσωπος του ΑΣ, Χρήστος Γρόλλιος και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΑΕ και ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Πρωτογερόπουλος.

«Ηρθε η ώρα να δείξουμε ότι διαφέρουμε από όλους τους υπόλοιπους συλλόγους. Ο Αρης έχει το πλεονέκτημα του κόσμου. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και τη βοηθά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ηρθε η ώρα να το πιστοποιήσουμε και να το δηλώσουμε ξανά με δυνατή φωνή, δίπλα στον σύλλογο, δίπλα στο τμήμα. Αποδεικνύουμε και πάλι ότι δεν πηδάμε από το καράβι. Ο ΑΣ δεν είχε άλλο δρόμο. Χρειάζεται να δώσουμε μία μεγάλη μάχη για να σωθεί η ομάδα. Θα πρέπει τους επόμενους μήνες να στήσουμε ξανά την ΚΑΕ. Χρειάζονται ρυθμίσεις προς το Δημόσιο, την εφορία, το ΙΚΑ, τους περυσινούς παίκτες. Έχει δουλειά. Καθυστερήσεις ή αναβολές δεν μπορούν να υπάρξουν», ανέφερε, αρχικά, ο κ. Αρβανίτης.

Πρόσθεσε λέγοντας, μεταξύ άλλων, ακόμη : «Συμμετείχαμε προχθές στο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με τους κ.κ. Γρόλλιο και Παπαγεωργίου. Έχουμε ένα ευχάριστο γεγονός. Η εγγυητική των 140 χιλιάδων ευρώ πάει για του χρόνου. Αλλά οι διακανονισμοί της περσινής χρονιάς πάνε για φέτος. Άλλες θέσεις μας πέρασαν. Άλλες όχι. Είναι μία κατάσταση ισορροπιών και συμμαχιών που πρέπει να χτίσουμε πάλι.

Είναι σημαντική για μένα και η τελευταία εξέλιξη που έχουμε με το γήπεδο. Το Υπουργείο παρέλαβε την θετική εισήγηση των ΕΑΚ. Θα ορίσουμε τον δικό μας νομικό σύμβουλο για να γίνει το συμφωνητικό της παραχώρησης του Παλέ στον Αρη. Αυτό συμπεριλαμβάνεται μέσα στις δράσεις μας ως ΑΣ, διότι θα βοηθήσει τόσο τον σύλλογο όσο και την ΚΑΕ. Να αξιοποιήσουμε τον χώρο. Έχουμε μία σχετική συνάντηση την Παρασκευή.

Στη συνάντηση με τον ΕΣΑΚΕ τέθηκαν πολλά ζητήματα. Υπήρχε και το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου. Είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, αλλά με κάποιες απόψεις και όρους. Σε περίπτωση που πάει στραβά, έχουμε τη δεύτερη δράση και είμαστε σχεδόν έτοιμοι για αυτήν, το δικό μας κανάλι. Έχουμε βρει και χορηγό. Ας το πούμε, για την ώρα, Aris TV. Είναι ένα κανάλι το οποίο, λόγω κορονοϊού, έχει οργανωθεί και είναι σχεδόν έτοιμο. Απλά, περιμένουμε την εξέλιξη με τα τηλεοπτικά στην λίγκα. Ελπίζουμε σε πολλά έσοδα από το Αris TV. Μπορεί να είναι μεγαλύτερα και από το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Υπάρχουν επίσης, παράγοντες που βοήθησαν οικονομικά πέρυσι. Θα το κάνουν και φέτος. Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Το ποσό που θα διαθέσουν θα είναι περίπου στις 200.000 ευρώ».

Μίλησε, επίσης, ο κ. Αρβανίτης για το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας για την ΚΑΕ Αρης. «Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις της ΚΑΕ, η πολυμετοχικότητα είναι μία βοήθεια του κόσμου προς το τμήμα. Ενα σινιάλο στήριξης. Αν δουλευτεί σωστά και στηριχθεί από όλο τον κόσμο και τους ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτήν, μπορεί να βοηθήσει και στην εξεύρεση πιθανού χρηματοδότη, επενδυτή ή επιχειρηματία που ίσως ενδιαφερθεί για την ΚΑΕ.
Θεωρούμε ότι είναι μία λύση που μπορεί να δώσει έναν… αέρα τον οποίο χρειαζόμαστε. Γίνεται ο φίλαθλος του Αρη συμμέτοχος στην προσπάθεια. Διαθέτει όσα χρήματα μπορεί και όποτε μπορεί. Συνδυάζεται εν μέρει και με τα διαρκείας. Είναι ένας νόμιμος, ωραίος τρόπος ενίσχυσης της ομάδας, αποφεύγοντας τους εράνους με τα κουπόνια και τα τραπεζάκια έξω από τα γήπεδα. Απλώνεις το θέμα των μετοχών και κερδίζεις πολλά ως σύλλογος.
Φανταζόμαστε πολλούς μετόχους. Να έχουν συμμετοχή στα κοινά της ομάδας. Να έχουν την δική τους κερκίδα. Να είμαστε ενωμένοι. Έτσι το φανταζόμαστε. Με ειλικρίνεια.

Σχετικά με τις μετοχές, έχουν αξία 5 ευρώ η μία. Ελάχιστη ποσότητα μετοχών είναι οι 10 μετοχές. Δηλαδή 50 ευρώ. Οποιος δώσει αυτό το ποσό, παίρνει έκπτωση 5% στην μπουτίκ. Οσο μεγαλώνει το ποσό, θα είναι μεγαλύτερη και η έκπτωση.

Πέρα από την πολυμετοχικότητα έχουμε στο μυαλό μας να ανακοινώσουμε και τα εισιτήρια διαρκείας. Μίλησα με το Υπουργείο σχετικά με το αν θα μπορέσουν να υπάρχουν φίλαθλοι στα γήπεδα για τη νέα σεζόν. Δεν μπορεί ακόμα να δοθεί απάντηση στο θέμα. Ωστόσο, θα ανακοινώσουμε τα διαρκείας, έστω και με μορφή στήριξης για τη σωτηρία της ομάδας. Είμαστε σίγουροι ότι με τα έσοδα του γηπέδου, η ομάδα θα πάει καλύτερα. Απλά για 1-2 χρόνια χρειαζόμαστε και την στήριξη του κόσμου.

Βλέπουμε όλα τα τμήματα ως ένα στον ΑΣ. Πρέπει να βοηθήσουμε και το ποδόσφαιρο με διαρκείας, αλλά και το μπάσκετ. Δε γίνεται να εξαντλήσουμε τα εισιτήρια στο ένα τμήμα και όχι στο άλλο. Ως ΑΣ, θεματοφύλακες, βλέπουμε το ίδιο αυτά τα δύο τμήματα. Είμαστε δίπλα τους και το αποδείξαμε».

Για το απαγορευτικό μεταγραφών που υφίσταται στην ΚΑΕ από την ΦΙΜΠΑ, επισήμανε: «Εχουμε χειριστεί ξανά ban, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, έχουμε καλή ψυχολογία για το θέμα. Εντός των ημερών θα έχουμε μία τηλεδιάσκεψη με την FIBA για να φτάσουμε σε μία λύση. Παράλληλα, μιλάμε και με την ΕΟΚ. Η FIBA θα πρέπει να αποδείξει απέναντι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ότι δεν είναι… μαγαζάκι μανατζαρέων και δικηγόρων. Να αφήσει τον Αρη να κάνει μεταγραφές. Καλές είναι και οι σχέσεις μας και με την ΕΟΚ. Για να βοηθήσεις κάποιον και να πάρεις χρήματα, θα πρέπει να τον αφήσεις να φτάσει να παράγει χρήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα