Καφενείον «η Ελλάς»

Πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης Παπανικολάου δήλωσε ότι «η Εθνική δεν είναι καφενείο για να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει», σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Κώστα Κουφού να μην βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Eurobasket του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, ο συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι, επισήμανε ότι το θέμα έκλεισε τουλάχιστον για φέτος και ακόμη και αν ο σέντερ των Νάγκετς δηλώσει ότι θέλει να επιστρέψει, δεν θα του δοθεί αυτή η δυνατότητα. Όμως, μία πολύ πιθανή επιστροφή ενός άλλου παίκτη στην ομάδα, προβληματίζει πολύ, σε σχέση πάντα με τις δηλώσεις του πρώην διεθνή φόργουορντ.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τα προηγούμενα χρόνια είχε αρνηθεί τις κλήσεις για να συμμετάσχει στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας και γι’ αυτόν τον λόγο από την ομοσπονδία έβγαινε ένα αρνητικότατο κλίμα εις βάρους του. Φέτος τα πράγματα φαίνεται πως είναι διαφορετικά. Ο μπασκετμπολίστας της Μπαρτσελόνα πλέον επιθυμεί να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος, κάτι που αναμένεται να γίνει και πράξη, αφού η ΕΟΚ έχει επικοινωνήσει ήδη μαζί του και προτίθεται να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Το θέμα επί της παρούσης δεν είναι να εξεταστεί αν η συγκεκριμένη επιλογή είναι σωστή στην ουσία της, αλλά αν τη λάβουμε υπ’ όψιν σε αντιδιαστολή με το «καφενείο» του Παπανικολάου, μάλλον θα έπρεπε κάποιοι καλύτερα να «μασούν, παρά να μιλούν», όπως έλεγε και το γνωστό διαφημιστικό σποτάκι.

Η άλλη όψη του νομίσματος
Από την άλλη, εφ’ όσον οι άνθρωποι που υπάρχουν στο τιμ της Εθνικής είναι διαφορετικοί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με πρώτον και καλύτερο τον προπονητή Αντρέα Τρινκιέρι, είναι λογικό να γίνει μία προσπάθεια για επικοινωνία από την αρχή με όλο το έμψυχο δυναμικό που δυνητικά θα μπορούσε να στελεχώσει το ρόστερ. Είναι φυσιολογικό να παραμεριστούν παλαιότερες διαφωνίες και να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις, με τον Ιταλό τεχνικό να θέτει τους δικούς του νέους νόμους. Κάτω από αυτό το πρίσμα, η υπόθεση του Κώστα Κουφού ίσως είναι η απαρχή τοποθέτησης καινούργιων προϋποθέσεων στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που όμως από εδώ κι εμπρός θα πρέπει να τηρούν όλοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα