Και εγένετο «Οδός Βαρωσίων» με πρωτοβουλία της Ανόρθωσης

Και εγένετο…”Οδός Βαρωσίων”. Μια μαύρη για τον ελληνισμό μέρα όπου ο Ερντογάν κάνει πικ νικ στην καταχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα Αμμόχωστο, στα Βαρώσια όπως τα ονομάζουν οι Κύπριοι, ο Δήμος Αγλαντζιάς με πρωτοβουλία της Ανόρθωσης, ονομάζει οδό Βαρωσίων τον δρόμο που οδηγεί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Η ιδέα προήλθε από την πετοσφαιρική Ανόρθωση που χρησιμοποιεί το ΑΤΙ ως χώρο προπόνησης και αγώνων. Ο Αδάμος Μοντάνιος μαζί με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα το πρότειναν στον Δήμαρχο και η… επιθυμία τους έγινε πράξη.

Ο Κυριάκος Γιάγκου, πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ανόρθωσης ευχαριστεί τον Δήμαρχο και σημειώνει πως κάποια μέρα, μακάρι να ονομαστεί στην Αμμόχωστο ένας δρόμος ως “Οδός Αγλαντζιάς”.

Αναλυτικά το μήνυμα του:

“Ο μικρός δρόμος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ανώτερου τεχνολογικού ινστιτούτου (ΑΤΙ) στην Αγλαντζιά, ως πάροδος της οδού Καβάφη, επισήμως θεωρείται αδιέξοδος. Ως εκ τούτου, δεν έχει όνομα.

Και όμως, εκατοντάδες κόσμος τον χρησιμοποιεί καθημερινά. Μεταξύ αυτών, από το 2008, και τα μέλη της γυναικείας πετοσφαιρικής ομάδας της Ανόρθωσης Αμμοχώστου καθώς και οι ακαδημίες της, που έχουν το ΑΤΙ σαν χώρο προπόνησης και αγώνων. Εσχάτως δε, και τα μέλη της ομάδας χειροσφαίρισης (Handball) του συλλόγου. Οι ομάδες μας, είναι οι μόνες ομάδες πρώτης κατηγορίας συλλογικών αθλημάτων που φιλοξενούνται στο Δήμο Αγλαντζιάς.

Η ιδέα του Αδάμου Μοντάνιου, υπεύθυνου της γυναικείας πετοσφαιρικής Ανόρθωσης για πάρα πολλά χρόνια, σε μια συνάντηση μου μαζί του και με το Μιχάλη Χατζηπαντέλα, συνάντησε τη θετική ανταπόκριση του δημάρχου Αγλαντζιάς φίλου Αντρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος μαζί με το δημοτικό του συμβούλιο ενέκριναν την ονομασία του δρόμου σε οδό Βαρωσίων.  Ήδη στο δήμο Αγλαντζιάς υπάρχει, από πολλών χρόνων, και οδός Αμμοχώστου και οδός Ευαγόρου.

Το μήνυμα του Δημάρχου στο κινητό μου για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μας γέμισε χαρά και ικανοποίηση. Ευχαριστούμε όλους σας.

Σήμερα που είναι μια σκληρή μέρα για την πατρίδα μας και ακόμα πιο σκληρή για την Αμμόχωστό μας, η μνήμη της γενέθλιας γης οφείλει να μένει άσβεστη και δυνατή.

Oδός Βαρωσίων λοιπόν… Και μακάρι να μπορέσει να ονομαστεί ένας δρόμος ως οδός Αγλαντζιάς στην Αμμόχωστο κάποτε δήμαρχέ μου σαν υπόμνηση της διαχρονικής βοήθειας και φιλοξενίας της Αγλαντζιάς στους πολλούς Αμμοχωστιανούς που διαμένουμε προσωρινά εδώ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα