Και η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ζητά εξηγήσεις από το Bloomberg

Σε επικοινωνία με το Bloomberg ήρθε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, όταν έγινε γνωστό ότι δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων είχαν πρόσβαση σε στοιχεία που διαχειρίζονταν οι πελάτες του.
«Είμαστε τώρα σε επαφή με το Bloomberg και στη διαδικασία επιβεβαίωσης των δεδομένων για το θέμα αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της κεντρικής ιαπωνικής τράπεζας στο πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο ανακοίνωσε ότι οι δημοσιογράφοι του είχαν έως πρόσφατα πρόσβαση σε στοιχεία σχετικά με τη χρήση που έκαναν οι πελάτες του μέσω των τερματικών του Bloomberg.
Ο αρχισυντάκτης του πρακτορείου Μάθιου Γουίνκλερ ζήτησε συγγνώμη για την πρακτική αυτή, δηλώνοντας ότι ήταν «αδικαιολόγητη», αλλά πρόσθεσε ότι τα σημαντικά στοιχεία των πελατών του πρακτορείου προστατεύονταν πάντοτε.

Είχαν προηγηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας και η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) που δήλωσαν ότι διερευνούν για ενδεχόμενες παραβιάσεις της εμπιστευτικότητας στη χρήση των στοιχείων μέσω του Bloomberg.
Η νομισματική αρχή του Χονγκ Κονγκ, που αποτελεί τη ντε φάκτο κεντρική τράπεζά του, ανακοίνωσε ότι «Είμαστε ενήμεροι για το γεγονός και κοιτάζουμε το θέμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα