Και ο Κοτζιάς με το «ΠΡΑΤΤΩ» υπέρ της «προοδευτικής συμμαχίας»

Στην ανάγκη αναδιάταξης των κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών και συγκρότησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Αριστερής Παράταξης, αναφέρεται η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «Πράττω» στην πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της.

Το Πράττω αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο όραμα της Νέας Ελλάδας, με τη συμμαχία των ανθρώπων της εργασίας και «θα εκφράζει τη Δημοκρατική Αριστερή Παράταξη. Χωρίς ηγεμονισμούς, με σοβαρότητα και υπομονή, χωρίς επιπολαιότητες. Με γνώση και ευθύνη».

Επίσης, δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών και πατριωτικών δυνάμεων και με αυτήν τη λογική θα κινηθεί και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Ειδικότερα για τις ευρωεκλογές, τονίζει ότι «ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι για αρκετούς από τους υποψηφίους έχουμε κριτική άποψη».

Εξάλλου, υπεραμύνεται της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ αναφέρει ότι «δεν είναι λίγοι εκείνοι στην αριστερά που νόμιζαν ότι τους βολεύει να μοιράζεται η ύβρις σε μας και η δόξα σε εκείνους».

Ασκεί δε κριτική στην κυβέρνηση, γιατί «επέτρεψε στους ΑΝΕΛ να διευκολύνουν τα φασιστικά κόμματα και την ΝΔ να ταχθούν ενάντια της Συμφωνίας». Επίσης, καταλογίζει ανοχή από την πλειοψηφία της κυβέρνησης «απέναντι στον «Εθνικό Συκοφάντη» αφήνοντάς τον επί μήνες να κάνει καμπάνια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών με ορολογία αντίστοιχη εκείνης της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ».

Χαρακτηρίζει δε τη Συμφωνία ως καταλύτη, ώστε να αντιληφθούν μεγάλα τμήματα της ηγεσίας της αριστεράς ότι ο τόπος χρειάζεται ανασύνθεση της πολιτικής σκηνής. Αναφορικά με την οικονομία, δηλώνει στήριξη στα θετικά μέτρα για την ανακούφιση των ασθενέστερων, τονίζοντας ότι πρέπει να επιστρέψουν στην παραγωγική ζωή του τόπου, εκείνοι που βρίσκονται σήμερα στο κοινωνικό περιθώριο, όπως «άνεργοι, «παραιτημένοι», «περιθωριακοί»».

«Οι σύγχρονοι κηφήνες είναι οι εχθροί μας» αναφέρεται στην απόφαση της ΚΕ του Πράττω και «αυτούς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Ένα κοινωνικό μέτωπο που θα βρει και την πολιτική του έκφραση, την πατριωτική αριστερά, τη δημοκρατική προοδευτική σοσιαλιστική παράταξη».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Αφετηρία μας σήμερα, είναι ότι θα ψηφίσουμε και θα στηρίξουμε σε αυτές τις εθνικές εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να υπάρξει προγραμματική συμφωνία. Μας ενδιαφέρει η ήττα της ΝΔ, του νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού τόσο στις επικείμενες ευρωεκλογές, όσο και στις βουλευτικές. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αποφασιστικής σημασίας η μάχη ενάντια στην αποχή».

Διαβάστε επίσης