Και ο Λοβέρδος «κάρφωσε» τον Παπαγγελόπουλο

Στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Ευάγγελο Ζαχαρή, κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σχετικά με τις καταγγελίες, για δικονομικές παρατυπίες στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., που υπέβαλλε την περασμένη Δευτέρα μήνυση σε βάρος της εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των επίκουρων Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι προσκόμισε έγγραφα στον κ. Ζαχαρή, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα από κοινού με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη.

Στην κατάθεσή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στο ρόλο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τον οποίον έχει αναφερθεί και στην τελευταία από τις επτά μηνύσεις, που έχει καταθέσει στον Αρειο Πάγο.

Ο κ. Λοβέρδος, επικαλούμενος όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Νοvartis , σημειώνει χαρακτηριστικά:

«… Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν – προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ραϊκου, δια των κύκλων της, ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των εγγραφών που παρέδωσε ο κ. Λοβέρδος, όπως και το περιεχόμενο της μήνυσής του που μελετώνται από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, είναι πιθανό να διαβιβαστούν συμπληρωματικά και Βουλή μαζί με την κατάθεση του πρώην υπουργού.

Την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Διαβάστε επίσης