Και τρίτο ραντεβού της διακομματικής για την ψήφο των Αποδήμων

Αύριο Τρίτη στις 19.00 είναι προγραμματισμένο το τρίτο ραντεβού των κομμάτων στην διακομματική επιτροπή υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την ψήφο των αποδήμων. Κι αυτό διότι στην σημερινή συνάντηση επί 2,5 και πλέον ώρες δεν κατέστη δυνατή η οριστική συμφωνία.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει γενικότερη σύγκλιση, εν τούτοις στην σημερινή συνάντηση αρκετές φορές ανέβηκαν οι τόνοι. Το επίδικο, όπως όλα δείχνουν, είναι το πώς θα πιστοποιείται η παραμονή ως 30 χρόνια στο εξωτερικό, προκειμένου κάποιος να έχει το δικαίωμα ψήφου από τον τόπο κατοικίας του.

Η αυριανή Διακομματική καλείται να υπερβεί αυτόν τον σκόπελο, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να επιχειρεί να συγκεραστούν οι θέσεις των κομμάτων.

Το ΚΚΕ, πάντως, επιμένει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις διακηρυγμένες κόκκινες γραμμές του, που ανέλυσε ο γενικός γραμματέας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, προ 15 περίπου ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ψήφος του ΚΚΕ είναι το επίδικο για να βρεθούν οι 200 ψήφοι, καθώς υπέρ της ψήφου των αποδήμων έχουν ταχθεί Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Διαβάστε επίσης