Καιρίδης για Κωνσταντοπούλου: Συμπεριφέρεται σαν λυκειάρχης της χούντας

Τι είπε για τον Νίκο Δένδια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας το Σάββατο  (10/1) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την για παραλογισμό.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Όπως ανέφερε, «η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ενώ διακόπτει διαρκώς κάθε ομιλητή της στο βήμα και εμένα που έχω μιλήσει προηγουμένως, έρχεται τώρα να μας εγκαλέσει γιατί εγώ μίλησα με τον διπλανό μου. Η κα Κωνσταντοπούλου νομίζει ότι είναι και πρόεδρος της Βουλής, ίσως από την προηγούμενη θητεία της ή ένα στυλ που έχει, λυκειάρχη λυκείου της χούντας».

Ο κ. Καιρίδης πρόσθεσε ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τον εγκαλεί για τον ρόλο του στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας: «Δεύτερον, με εγκαλεί γιατί είμαι πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Γι’ αυτό έχει έναν παραλογισμό. Εμείς εκλεγόμαστε και μόλις έγιναν οι εκλογές στην επιτροπή και μάλιστα με την ψήφο της αντιπολίτευσης».

Σχολιάζοντας τις αιχμές της κ. Κωνσταντοπούλου περί «δουλίτσας», ο κ. Καιρίδης τόνισε: «λέει ότι κάνουμε δουλίτσες εμείς. Εμείς που είμαστε στη Βουλή από το πρωί μέχρι το βράδυ με έναν μισθό, που αυτή όντως κάνει δουλίτσες, στον βαθμό που έχει και άλλο επάγγελμα, πέραν της αρχηγού κόμματος και χρησιμοποιεί το προνόμιο του αρχηγού κόμματος. Αυτός είναι ένας παραλογισμός του Συντάγματος, που το επιτρέπει δυστυχώς».

Για τον χαρακτηρισμό «άσε μας κουκλίτσα μου» προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κ. Καιρίδης παραδέχθηκε ότι ήταν ατυχής: «ο χαρακτηρισμός προφανώς είναι ατυχέστατος στον βαθμό που πάει την κουβέντα. Προφανώς το μετανιώνω».

Σχετικά με την παρέμβαση του Νίκου Δένδια στον τσακωμό με την κ. Κωνσταντοπούλου, σχολίασε: «η σχέση μου με τον Δένδια είναι εξαιρετική είναι ο πιο προβεβλημένος υπουργός, κάνει εξαιρετική δουλειά, έφερε ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο. Στη Βουλή τον πρώτο λόγο έχουν οι βουλευτές. Εκείνη την ώρα εγώ είμαι ο εκπρόσωπος των βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Δένδιας και ο κάθε υπουργός υπάρχει εκεί γιατί η ΚΟ της ΝΔ έχει δώσει την εμπιστοσύνη της. Προφανώς δεν έπρεπε να παρέμβει. Ο κ. Δένδιας ήταν καλοπροαίρετος και ήθελε σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο να κλείσει την ένταση και να πάμε στην ουσία και αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Όταν μιλούν οι εκπρόσωποι, οι υπουργοί δεν παρεμβαίνουν. Είναι στα έδρανα, μιλάνε για το κοινοβουλευτικό τους έργο και έρχονται με σεβασμό στο κοινοβούλιο και την ψήφο».

Για την επικοινωνία τους στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Καιρίδης κατέληξε: «υπήρξε απόλυτα καλό κλίμα γιατί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Δόθηκαν όλες οι εξηγήσεις και έχουμε μια πάρα πολύ στενή συνεργασία. Όλα καλά. Και σε αυτό που μου αναλογεί εμένα, παίρνω απόλυτα την ευθύνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα