Κακό, χυδαίο και εμετικό το «χιούμορ» της ΕφΣυν, με σκίτσο που απεικονίζει τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε το σκεπτικό, με το οποίο συσχετίστηκε ο πρόσφατος ανασχηματισμός, που επέφερε την αντικατάσταση της κ. Μιχαηλίδου με τον ξυλοδαρμό που υπέστη η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα

Σάλο έχει προκαλέσει μια γελοιογραφία της Εφημερίδας των Συντακτών με την οποία επιχειρείται δήθεν «χιούμορ» συσχέτισης της εξόδου από την κυβέρνηση της Δόμνας Μιχαηλίδου με την ενδοοικογενειακή βία.

Ο σκιτσογράφος θέλοντας να σχολιάσει τον πρόσφατο ανασχηματισμό γράφει: «Θύμα “ενδοοικογενειακής βίας” έπεσε η Δόμνα που πρώτη φορά μετά το 2019 μένει εκτός κυβέρνησης». Και βάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει απειλητικά τις γροθιές του στην έντρομη Δόμνα Μιχαηλίδου και να την απειλεί: «Θα πεις στους δημοσιογράφους ότι έπεσες από τις σκάλες».

Η θλιβερή ανάρτηση κάνει συσχετισμό με την ενδοοικογενειακή βία και το πρόσφατο περιστατικό του ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα.

Οι «υπέροχες γυναίκες» ένας λογαριασμός στο instagram («yperoxes.gynaikes») αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για χυδαιότητα.

Ο λογαριασμός έγραψε χαρακτηριστικά: «Και ενώ φωνάζουμε ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία δεν διατίθεται για πλάκα, σήμερα μια εφημερίδα κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή έπειτα από ένα ακραίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκεται στο δημόσιο διάλογο και μία γυναικοκτονία που έγινε χθες, να αστειευτεί και να προκαλέσει με αυτό τον τρόπο. Χυδαίο! Δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής ή κομματικής τοποθέτησης, είναι απλά η στιγμή να κατανοήσουμε ότι η βία κατά των γυναικών δεν ενδείκνυται για αστειάκια και σάτιρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα