Κακοί και καλομαθημένοι διαιτητές

Η πορεία της διαιτησίας τη σεζόν που πέρασε στην Ελλάδα, δεν ήταν η επιθυμητή. Την κατάσταση έσωσε το VAR. Ήταν τόσα πολλά τα λάθη των διαιτητών, τα οποία διόρθωσαν οι  VARίστες, που απορεί κανείς τι ικανότητες έχουν. Αν δεν υπήρχε το VAR και στη συνέχεια η γραμμή του οφσάιντ, η διαιτησία θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον κάθε αγωνιστική.

Η τεχνολογία έχει βοηθήσει την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε νωρίς τον τίτλο και οι αντιδράσεις στα παιχνίδια ήταν λογικό να περιοριστούν, καθώς ουδείς άλλος διεκδίκησε με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Ακόμη και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια πίσω από το πρώτο ήταν τα ίδια, οπότε λίγο ενδιέφερε ποιος θα τερματίσει δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος. Τη χειρότερη αντιμετώπιση απ’ τη διαιτησία είχε ο Παναθηναϊκός που τελικά έμεινε εκτός Ευρώπης, όμως οι φωνές του πνίγηκαν στις αδυναμίες του Γιάννη Αλαφούζου και τις ευθύνες προπονητών και παικτών για τα χάλια της ομάδας.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, ώστε οι φωνές για τα χάλια της διαιτησίας να μην ακουστούν δυνατά. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ στις παρατηρήσεις του μετά τα παιχνίδια είχε… μέλημα να καλύπτει τους διαιτητές. Ακόμη και σε λάθη εξόφθαλμα που έβλεπε όλος ο κόσμος ο Άγγλος στήριζε τις επιλογές και αποφάσεις των διαιτητών. Αυτή η τακτική επέφερε έναν εφησυχασμό και δεν δημιούργησε κίνητρο στους διαιτητές να γίνουν καλύτεροι.

Το ταμείο λέει ξεκάθαρα πως οι συνθήκες τη σεζόν αυτή βόλεψαν ώστε να μην τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα. Με τα υλικά και τις λογικές του Κλάτενμπεργκ όμως η κατάσταση την επόμενη σεζόν θα είναι πολύ χειρότερη. Με κακούς και καλομαθημένους διαιτητές με πρώτο τον Σιδηρόπουλο, δεν πάει πουθενά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όταν φύγει ο Άγγλος θ’ αφήσει πίσω του συντρίμμια…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα