Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Αθηνών – Λαμίας- Απαγορευτικό για τα φορτηγά

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία ενόψει της νέας κακοκαιρίας

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία Αττικής, απαγορεύοντας τα φορτηγά στην Αθηνών – Λαμίας λόγω του χιονιά που έφερε η  κακοκαιρία «Φίλιππος».

Ειδικότερα, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 11.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Να σημειωθεί πως συνεργεία της Νέας Οδού σε συνεργασία με την Τροχαία βρίσκονται επί ποδός, ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Εθνική Οδός σε όλο το μήκος της.

Το χιόνι πέφτει πυκνό αυτή την ώρα στην Θήβα, όπως και στην προηγούμενη κακοκαιρία «Ελπίδα» χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα