Κακοκαιρία – Καρδίτσα: Ανθρωπιστική βοήθεια μέσω ελικοπτέρου στην Οξύα

Δραματική η κατάσταση στο χωριό που έπεσε «θύμα» των φονικών πλημμυρών - Παραμένουν εγκλωβισμένα 40 άτομα

Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στο χωρίο Οξύα στην Καρδίτσα, το οποίο έπεσε «θύμα» των φονικών πλημμυρών των τελευταίων ημερών.

Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας είναι να κρατήσει αποκλεισμένο το χωριό και να στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ παράλληλα συνεχίζεται να αγνοείται η τύχη μίας φαρμακοποιού.

Στο πληγωμένο από τις πλημμύρες χωριό έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 άτομα – κυρίως μεγάλης ηλικίας με προβλήματα αλλά και μια έγκυος καθώς και ένα μικρό παιδί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πρωί της Τετάρτης αναμένεται επιχείρηση με ελικόπτερο το οποίο θα παραλάβει ορισμένους από τους εγκλωβισμένους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι εγκλωβισμένοι του χωριού δεν έχουν πλέον ούτε και νερό.

Σε κάθε περίπτωση η οδική πρόσβαση θα είναι αδύνατη για αρκετές ημέρες ακόμη.

Στην Οξυά Καρδίτσας ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στην Οξύ Καρδίτσας μεταβαίνει με Super Puma και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, για την άμεση κάλυψη των αναγκών των αποκλεισμένων κατοίκων, το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής θα πετάξει στο χωριό, μεταφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης βοήθειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ θα παραλάβει και όσους από τους ηλικιωμένους χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει τον γενικό συντονισμό της αποστολής, ενώ μαζί του θα πετάξει και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και θα πραγματοποιήσουν και αυτοψία στις περιοχές της Καρδίτσας που χτυπήθηκαν από τον κυκλώνα Ιανό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα