«Κακοποιεί την ιστορία με τις δηλώσεις του για αποστασία»

Συνέχεια στον «πόλεμο» δηλώσεων που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση με αφορμή το κάλεσμα τους στους βουλευτές που θα πουν «όχι» σε νέα μέτρα λιτότητας, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε, μέσω της εφημερίδας «Αυγής», στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εναντίον του. Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για πανικό του κ. Βενιζέλου, ο οποίος «δεν διστάζει να κατηγορήσει για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κ. Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα».

«Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα: “Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός”. Γι’ αυτό δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «τα λέει αυτά (σ.σ. ο Ευάγγελος Βενιζέλος) μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Διαβάστε επίσης