Κακουργηματική δίωξη στον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης για το «φακελάκι»

Ο Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος δραστηριοποιείται παράλληλα ως λογιστής, μαζί με συνάδελφό του και μια εφοριακό, θα παραμείνουν κρατούμενοι έως το Σάββατο που θα οδηγηθούν σε ειδικό ανακριτή για να απολογηθούν

Δεν υπήρχε καμία πρόθεση χρηματισμού ή άλλης παράνομης ενέργειας και τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους ήταν για τακτοποίηση αμοιβής του λογιστικού γραφείου, υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το “φακελάκι” που συνελήφθησαν την Τρίτη, ανάμεσά τους και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος δραστηριοποιείται παράλληλα ως λογιστής, μαζί με συνάδελφό του και μια εφοριακό, κατηγορούνται ότι εισέπραξαν «φακελάκι» για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία. Οι τρεις τους συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, μαζί και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εις βάρους τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και θα παραμείνουν κρατούμενοι έως το Σάββατο που θα οδηγηθούν σε ειδικό ανακριτή για να απολογηθούν.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροληψία, φέρονται ότι ζήτησαν περίπου 2000 ευρώ από έναν φαρμακοποιό για διευθέτηση οικονομικής του υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην κατοχή των εμπλεκομένων εντοπίστηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα και στη συνέχεια οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιδήμαρχος αρνείται την κατηγορία.

Όπως δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης των δύο λογιστών, Έρση Φωτοπούλου, η θέση των κατηγορουμένων είναι σαφής και υποστηρίζουν ότι τα χρήματα ήταν για τακτοποίηση νόμιμης αμοιβής του λογιστικού γραφείου και σε καμία περίπτωση για πρόθεση χρηματισμού ή άλλης παράνομης ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι “με το αναλυτικό υπόμνημα που θα καταθέσουμε όλες οι πλευρές θα αποδειχθεί η αλήθεια του ισχυρισμού τους”.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Αβαρλής υπέβαλε την παραίτησή του από την αντιδημαρχία Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω της δικαστικής εμπλοκής του.

Την παραίτηση Αβαρλή έκανε δεκτή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα