Περίπτωσή μου αμαρτωλή: Γιατί και πώς οι Μαρινάκης, «Τίγρης», Αλαφούζος και Ιβάν είπαν ναι στην επιστροφή Γκαγκάτση

Με πέντε χρόνια κάθειρξη και άλλε τρία κακουργηματικά εδώλια στο εγγύς μέλλον, ο Β. Γκαγκάτσης παραμένει στη Super League ως ο κατά περίπτωση χρήσιμος για τους μεγαλοϊδιοκτήτες

Την περασμένη Παρασκευή 9 Μαρτίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ και ανάμεσά τους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Super League, Βασίλη Γκαγκάτση και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας στην ΕΠΟ, με την οποία η Ομοσπονδία ζημιώθηκε 12 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί πως η παραπάνω ποινή ελήφθη αφού αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά…

Η «Άποψη» με δημοσίευμά της από το Σάββατο (4/3/2019) ενημέρωσε πως η ζημιά των 12 εκατ. ευρώ στην ΕΠΟ είχε και αστική ουρά. Η εταιρία PC System διεκδικεί και θα κερδίσει, αφού αθωώθηκαν τα στελέχη της, ακόμη 16 εκατ. ευρώ. Τώρα πού θα τα βρει ο Γραμμένος , αυτό είναι άλλη ιστορία.

Η «Α» τους τελευταίους 16 μήνες με την αρθρογραφία της είχε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς ότι από τη στιγμή που ο Γκαγκάτσης είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας στην ΕΠΟ, έπρεπε –σύμφωνα με τη νομοθεσία και το καταστατικό της ΕΠΟ περί κωλυμάτων και παραγόντων– να είχε απομακρυνθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ουδείς συγκινήθηκε όλο αυτό το διάστημα ακόμη και όταν ξεσκεπάζαμε τους τρόπους με τους οποίους επιχειρήθηκε με διάφορες μεθοδεύσεις, μέσα στην ίδια τη Λίγκα, να προσληφθεί δήθεν ως… νομικός σύμβουλος, αλλά να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως διευθύνων σύμβουλος…

Στις 3 Νοεμβρίου του 2017 γράφαμε για το κατασκεύασμα με τη σύμβαση του Γκαγκάτση… που έπρεπε να στείλουν αυθημερόν στον εισαγγελέα –πέραν του Β. Γκαγκάτση– τον Γ. Στράτο (τότε πρόεδρο) και τον  Γ. Οικονομάκη (νομικό σύμβουλο). Καλούσαμε τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γραμμένο, αλλά και την ίδια τη Super League να εφαρμόσει το νόμο και να απομακρύνει τον παρανόμως προσληφθέντα διευθύνοντα σύμβουλο από την θέση του.

SUPER LEAGUE: Διοργανώτρια ή γιάφκα «απατεωνίσκων»;

Σήμερα, 16 μήνες μετά από εκείνες τις αποκαλύψεις ήρθε η πρώτη αντίδραση από τον Ολυμπιακό. Ο οποίος, ζήτησε από τη Super League την απομάκρυνση του Γκαγκάτση.

Μια παροιμία λέει «καλώς τονε κι ας άργησε»… Αλλά ας πάμε παρακάτω.

Με την επιστολή του στη Λίγκα ο Ολυμπιακός καλεί τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού να προχωρήσει σε διαπιστωτική πράξη για την έκπτωσή του Γκαγκάτση, καθώς παραμένει παράνομα στην θέση του από την μέρα που παραπέμφθηκε σε δίκη για την Κάρτα Υγείας. Ενώ, παράλληλα καλεί και τα υπόλοιπα μέλη του Συνεταιρισμού να καταγγείλουν την σύμβασή του. Διότι διαφορετικά θα είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι απέναντι στο νόμο…

Το 1ο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αντέδρασε ο Ολυμπιακός  τώρα και όχι πριν από 16 μήνες αφού μας διαβάζουν ανελλιπώς…

Το 2ο ερώτημα είναι γιατί δεν έχουν αντιδράσει και οι άλλοι πρόεδροι και ιδιοκτήτες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

Οι απαντήσεις είναι απλές, αλλά και άκρως διαφωτιστικές.

Ας ξεκινήσουμε από τον Ολυμπιακό.

Όταν ο μακαρίτης ο Κουτσοκούμνης απαίτησε την τοποθέτηση του Γκαγκάτση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Β. Μαρινάκης προφανώς υπέθεσε πως αφού ο Κουτσοκούμνης ήταν επιλογή του ισχυρού άνδρα της UEFA, Θόδωρου Θεοδωρίδη δεν θα είχε πρόβλημα ο θρύλος.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, έχει αρκετές φορές «ομολογήσει» πως η επιλογή του Κουτσοκούμνη ήταν το μεγαλύτερο λάθος του.

Έτσι αντί από την πρώτη μέρα να αρνηθεί την πρόσληψή του, ο εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» στην Λίγκα, Γ. Βρέντζος, ψήφισε θετικά.

Χρειάστηκε να χάσει δύο πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός (όπως οι ίδιοι διατείνονται) και από ενέργειες των αρμοδίων φορέων εις βάρος του, για να διαπιστώσει, με μεγάλη καθυστέρηση, ότι ο συμβουλάτορας του Γ. Βασιλειάδη που πήρε τη θέση του και με την έγκριση του Θρύλου, έπαιζε μπάλα και σε άλλα γήπεδα. Έτσι, έστω και με καθυστέρηση, αποφάσισαν οι «ερυθρόλευκοι» να στείλουν τη σημερινή (13/3) επιστολή.

Ας πάμε στον Παναθηναϊκό.

Ο  Αλαφούζος όταν επρόκειτο να προσληφθεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης –προφανώς έχοντας πεισθεί από τον Χρήστο Παναγόπουλο, με τον οποίο ο Γκαγκάτσης είχε σχέση με τα τηλεοπτικά της ΕΠΟ και της ΕΡΤ, όταν κατείχαν και οι δύο την θέση του προέδρου στους αντίστοιχους φορείς– έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Γκαγκάτσης είναι χρήσιμος στο ποδόσφαιρο και έχει μάθει από τα λάθη του».

Η ουσία της θετικής ψήφου του Παναθηναϊκού ήταν το γεγονός ότι η Super League έπρεπε να λάβει απόφαση να μην υποβιβάζεται ομάδα που δεν παίρνει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αλλά μόνο να της αφαιρούνται βαθμοί από το πρωτάθλημα και να παραμένει στην κατηγορία. Κάτι για το οποίο, ο Γκαγκάτσης έδινε εγγυήσεις.

Έτσι ο κυρ Γιάννης έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και ψήφισε θετικά στην πρόσληψή του, όταν τα προηγούμενα 14 χρόνια οι προκάτοχοί του κατονόμαζαν τον Γκαγκάτση ως το άτομο που έδινε τους τίτλους στον Ολυμπιακό…

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Δ. Μελισσανίδη.

Χωρίς να εκφράζεται δημοσίως συμφώνησε με τον Γκαγκάτση να περάσει η διάταξη περί μη υποβιβασμού των ομάδων που δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Το αίτημα είχε υποβάλει …ευσεβώς ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Τσίπρας δεν ήθελε να «σκάσει» στα χέρια του ο Παναθηναϊκός και ήθελε να τον παραδώσει καθαρό και χωρίς προβλήματα στον Παϊρότζ και τον Ρέστη.

Ο Μελισσανίδης ανέλαβε τον ρόλο αυτό  βάζοντας ως αντίβαρο τις εγκρίσεις της «Αγιάς Σοφιάς», τις οποίες και πήρε από όλους τους φορείς, χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα. Μάγκας ο «Τίγρης»!

Γι αυτό όταν του έλεγαν για τον Γκαγκάτση «τι κάνεις; ποιον ψηφίζεις;» χαμογελούσε μυστηριωδώς και έλεγε: «Ξέρω τι κάνω…».

Η ψήφος του ΠΑΟΚ, δια του Μάκη Γκαγκάτση, και η επιρροή της «ασπρόμαυρης» εταιρίας σε άλλες ΠΑΕ, έφερε τον (πατέρα) Β. Γκαγκάτση στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Λίγους μήνες αργότερα, είχε και ένα ακόμα θεατρικό επεισόδιο. Με την ψήφο του ΠΑΟΚ παίχτηκε μια μεγάλη κωμωδία, που αν την διάβαζε ο Σεφερλής θα την έκανε επιθεώρηση στο «Δελφινάριο». Αναφερόμαστε στην αλλαγή ποινής, για την ομάδα που δεν εξασφαλίζει αδειοδότηση. Αφού ψήφισαν οι πρώτες 11 ομάδες και εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς έριξαν αρνητικές ψήφους. Σημείωση: Λόγω αλφαβητικής σειράς το «Π» ψηφίζει τελευταίο…

Ο Πανιώνιος είχε τους δικούς του λόγους αφού ο άνθρωπός του στη Λίγκα, Γιάννης Οικονομάκης, είχε ήδη συμφωνήσει. Ο δε Λεβαδειακός έβγαλε την υποχρέωση της παραμονής του στη Super League, διά χειρός Γκαγκάτση, όταν υποβιβάστηκε ο Ηρακλής.

Αν κάποιος προβληματίζεται γιατί το ποδόσφαιρο έχει πάρει την κάτω βόλτα πολύ απλά ας διαβάσει αυτές τις γραμμές και θα καταλάβει ότι οι μεγαλοϊδιοκτήτες αλλά και οι μικρότεροι είναι απόλυτα θρησκευόμενοι. Γι’ αυτό έχουν υιοθετήσει το τμήμα του «Πάτερ Υμών» που αναφέρεται στο …«Δος ημίν σήμερον»!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα