Κάλεσμα του Α. Γεωργιάδη για διάλογο και άρση της επίσχεσης

Να ανακαλέσουν την απόφαση για επίσχεση και διακοπή σύμβασης ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ κάλεσε τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικότερα, ανέφερε τα εξής:

«Ως προς το θέμα της επίσχεσης εργασίας των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, θέλω με ψυχραιμία να τις καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχουμε εγκαινιάσει, θα βρούμε λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Όμως, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του».

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με τη διακοπή συμβάσεων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, δήλωσε:

«Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ διακόπτονται οι συμβάσεις 59 ιατρών με τον Οργανισμό για τέσσερις μήνες και παράλληλα σταματά η πιστοποίησή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Πρόκειται για ένα μέρος από τους ογδόντα-επτά ιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από στατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Μάλιστα αποστέλλονται άμεσα οι φάκελοί τους στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από εδώ και πέρα το σύστημα λειτουργεί με συγκεκριμένους διαφανείς κανόνες και αρχές».