Καλόπουλος: «Οι διαιτητές δεν προστατεύονται θεσμικά»

Για την κατάσταση της ελληνικής διαιτησίας –με αφορμή τα απανωτά λάθη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, με χρονικά τελευταίο την ακύρωση στο γκολ του Μασούρα– μίλησε ο βετεράνος διαιτητής, Δημήτρης Καλόπουλος. Ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως «οι διαιτητές δεν προστατεύονται θεσμικά» και ότι «τo ποδόσφαιρο νοσεί βαριά».

Συγκεκριμένα, στο ρ/σ «FAIR PLAY FM», ανέφερε: «Εγώ πάντα είμαι υπέρ του διαιτητή και πάντα θέλω να βρω τον λόγο που έκανε αυτό το λάθος. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πραγματικά άρρωστη. To ποδόσφαιρο νοσεί βαριά γιατί όποιο λάθος και να γίνει, η αντίπαλη ομάδα διαμαρτύρεται. Υπάρχουν τρεις πυλώνες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, που ότι και να συμβεί θα φωνάξουν. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και δεν προστατεύονται θεσμικά. Οι παράγοντες δεν θέλουν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση».

Για την διαιτησία στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός: «Σαφώς η γραμμή της μεγάλης περιοχής βοηθά. Αλλά παρόλα αυτά ο βοηθός δεν παίρνει τη σωστή απόφαση στην ακύρωση του γκολ του Μασούρα. Εγώ θέλω να κάνω μια πρόβλεψη και να πω ότι εάν υπάρχει ξανά περιστατικό κραυγαλέου λάθους από τον επόπτη παρόμοιο μ’ αυτό που έγινε στον αγώνα του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ και με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχει κάποιο θέμα φωτισμού στο στάδιο. Έχουμε να κάνουμε με δυο κραυγαλέα λάθη από την πλευρά του πρώτου διαιτητή και στα δύο ματς».

Για το VAR: «Είδαμε κάποιες περιπτώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο που κάποιος μπορεί να πει ότι η διαιτησία δεν ήταν καλή. Η οδηγία ήταν να αφήσουν την φάση να εξελιχθεί σε κάποια αμφισβητούμενα οφσάιντ για να χρησιμοποιηθεί μετά το VAR. Αυτό έγινε για να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία. Εάν έρθει το VAR στην Ελλάδα θα υπάρχει σαφώς περισσότερη αξιοπιστία. Το Υπουργείο αργεί αρκετά να κάνει αυτά που πρέπει με το VAR. O Σαββίδης είχε πει πρώτος να χρηματοδοτήσει το VAR. Εγώ λέω ας γίνει και στην αρχή της επομένης χρονιάς. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Στο ντέρμπι ΑΕΚ –ΠΑΟΚ οι παίκτες είχαν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά κόντρα στον ξένο διαιτητή. Θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και με τους Έλληνες διαιτητές. Αυτό είναι το παράπονο μου».

Για τους Έλληνες διαιτητές: «Έχουν αλλάξει αρκετά, ο πινάκας των διαιτητών ανανεώθηκε κατά 70% και υπάρχει έλλειμμα εμπειρίας. Θα πρέπει να δοθεί μια πίστωση χρόνου στους νέους διαιτητές. Δεν αναφέρομαι στην απόφαση του βοηθού στο γκολ του Μασούρα, η οποία ήταν ένα τεράστιο λάθος».

 

Διαβάστε επίσης