Καλορίζικος, αλλά ποιος είναι ο νονός;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τα 115 εκατ. ευρώ τσούλησε το project στο Βοτανικό, αλλά σε ποιον ανήκει το νέο γήπεδο και ποιος θα δωσει ονοματοδοσία; Ο Μαλακατές λέει ότι αυτός αποφασίζει; Ο Αλαφούζος τι λέει; Με ποιον θα μιλήσουν οι μεγάλες εταιρίες;

Ο Παναθηναϊκός πάει Βοτανικό. Ωραίος. Ποια Λεωφόρος τώρα, ρε, σε κανά δυο χρόνια θα πέσει από μόνο του αυτό το γήπεδο, στο τζάμπα θα την βγάλει ο δήμος με τις μπουλντόζες. Θα σαρίσει από μόνο του. Άπαξ και χιονίζει και πέφτει το σκέπαστρο, χαιρέτα μας τον πλάτανο. Να μην ξεφύγω όμως.

Γράφουν στο Σαββιδοτεχνείο – πρώην Αλαφουζοτεχνείο, ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι εκκωφαντικό. Το «ΝΑΙ» πήρε 68.5% και το υπόλοιπο το «ΟΧΙ». Σκορ 3-2 δηλαδή, στο ποδόσφαιρο. Είναι εκκωφαντικό αυτό το πράγμα; Ύστερα, ποιος λαός του Παναθηναϊκού, ρε. Αυτός είναι ο λαός, τα 2.051 «ΝΑΙ»; Πλάκα κάνουμε τώρα; Σε ιατρικά συνέδρια τόσοι ψηφίσουνε. Ολόκληρος Παναθηναϊκός κι έχει 4.284 εγγεγραμμένα μέλη και δεν πήγανε καν να ψηφίσουνε όλοι. Πάμε παρακάτω.

Οι Παναθηναϊκοί πρέπει ν’ ανάψουνε λαμπάδα στον Αδωνι Γεωργιάδη. Αυτή είναι η αλήθεια. Όπως την ακούς. Όταν βγαίνανε οι διάφοροι παρατρεχάμενοι και μιλάγανε για εκατομμύρια στον αέρα στο μιλητό και τράπεζες και σούπα – μούπες, ο Άδωνις το είχε δηλώσει: «Έχω στο συρτάρι μου 115 εκατ. ευρώ. Κάντε ψηφοφορία και το ανοίγω». Απλά πράγματα, μάστορα. Από τον Άδωνι πήραν μπρος τα πράγματα.

Κι μονάχα αυτό, αλλά ο Ερασιτέχνης θα τσεπώνει και το 15% από τις διαφημίσεις, μέσω του Άδωνι έγινε κι αυτό. Και βγαίνεις ο άλλος στο Σαββιδοτεχνείο και του την λέει του Άδωνι. Γιατί είσαι περήφανος, σου λέει. Εσύ, τι δουλειά έκανες κι είσαι περήφανος; Αυτός που το έγραψε δεν πρέπει να είναι και πολύ περήφανος για την αντιληπτικότητά του, λέω εγώ. Η, για τα αυτιά του. Αλλού είναι το θέμα. Ο Άδωνις την έκανε την δουλειά του.

Αυτό το νέο γήπεδο, σε ποιον ανήκει; Στο δήμο Αθηναίων του Μπακογιάννη; Στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό; Στις τράπεζες που θα τσοντάρουνε; Στο κράτος το ίδιο; Ποιος έχει τον τίτλο κυριότητας; Κανένας δεν ξέρει. Άπαξ κι ακούς τον Μαλακατέ να μην το λέει καθαρά, ο καθείς μπορεί να βγάλει ό,τι συμπέρασμα γουστάρει. Είπε ο Μαλακατές «εμείς δεν θα πάμε ως ένοικοι στο Βοτανικό». Δεν είπε ότι «θα πάμε ως ιδιοκτήτες». Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Κι όχι μονάχα αυτό. Κάθε μέρα κι από δυο συνεντεύξεις έδινε ο Παναγιώτης για να πείσει τα μέλη να ψηφίσουνε «ΝΑΙ». Και τον ρωτάει ο Βέργης μου φαίνεται, σε ποιον ανήκει ο Λεωφόρος. Είναι δική μας λέει ο Μαλακατές κι ας λένε στο δήμο τα δικά τους. Πιάσε το αυγό και κούρευτο και φτιάχτου και χωρίστρα, λέω εγώ.

Στο προχωράω. Αυτό το καινούργιο γήπεδο πως θα ονομάζεται; Θα ονομάζεται η «νέα Λεωφόρος»; Της Πόπης το κάγκελο γίνεται στα social media. Άλλος θέλει «Γήπεδο Γιώργος Καλαφάτης». Άλλος, «γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης». Το μακρύ του και το κοντό του.

Και ρωτάω τώρα, εγώ: Αφού ο Μαλακατές λέει ότι δεν θα είναι ενοικιαστής, πάει να πει ότι αυτός θα δώσει την ονοματοδοσία. Αυτός θα το δώσει στο νονό να το βαφτίσει το καινούργιο γήπεδο και να ρίξει το μαρούλι στο ταμείο. Ο Μελισσανίδης έκανε νονό τον ΟΠΑΠ. «ΟΠΑΠ Arena – Αγιά Σοφιά», σου λέει. Μάλιστα. Και λέει επί λέξει ο κυρ Παναγιώτης: «Αν οι εγκαταστάσεις του ΑΟ είναι ΟΠΑΠ ARENΑ π.χ, δεν μπορεί να είναι της ΠΑΕ stoiximan ας πούμε. Είναι θέμα δικό μας πως θα ονομάσουμε τις εγκαταστάσεις. Μπορεί να προτιμήσουμε να μην πάρουμε χρήματα και να δώσουμε άλλη αξία». Ξαναπιάσει το αυγό για κούρεμα, δηλαδή. Δηλαδή, θα έχει δυο νονούς το κτιριακό συγκρότημα ή έναν; Από τη μία λέει είναι δικό του θέμα πως θα το ονομάσει κι από την άλλη, βάζει μέσα και την ΠΑΕ.

Το διαβάζει αυτός ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού και τσιμπιέται. Και σου λέει, τι παίζει εδώ με τον Παναγιώτη και τον Αλαφούζο; Μήπως σκοτωθούνε στο τέλος – τέλος ποιος θα βρει το νονό κι έχουμε τίποτα δικαστήρια και τα ρέστα και πάει στράφι η δουλειά; Να σου και το άλλο. Όλο αυτό τον καιρό που ο Μαλακατές έλεγε ότι ο Ερασιτέχνης θα έχει έσοδα γύρω στα 3 εκατ. ευρώ το χρόνο με το 1 εκατ. ευρώ  να είναι για το νοίκι που θα πληρώνει ο Αλαφούζος. Μάλιστα. Δεν έβαλε ποτέ στο τραπέζι την ονοματοδοσία. Και μιλάμε ότι η ονοματοδοσία είναι για τρελό χρήμα, όχι για τίποτα πενταροδεκάρες. Που πάει να πει δηλαδή, ότι κάπου ξύπνησε ο Παναγιώτης κι άρχισε μιλάει για ονοματοδοσία. Κι ο Αλαφούζος, τι λέει γι αυτό; Όλα καλά; Έχει βάλει μια κατοστάρα στο νερό όσο καιρό έχει την ΠΑΕ και θα δεχτεί να λέγεται το στολίδι «Γήπεδον Γεώργιος Καλαφάτης», αντί να βρει καμία τηλεφωνική εταιρία, καμία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας να χώσει ζεστό χρήμα;

Πρόσεξε, μάστορα και το άλλο, όμως, με τον Αλαφούζο. Για να ξέρεις πως λειτουργεί η αγορά. Ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί γωνία. Θα τιγκάρει το νέο γήπεδο, που θα γίνει το 2026, όπως είπε ο Μπακογιάννης. Λογικό είναι να θέλει να το πάρει δικό της το γήπεδο. Σου λέει, ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιο λαό, θα παίζει στην Ευρώπη, θα έχω κι από εκεί συμφέρον. Έτσι σκέφτονται οι πολυεθνικοί.

Μάλιστα. Η αγορά λέει ένα πράγμα. Για να πάρεις λεφτά, πρέπει να χώσεις λεφτά. Θα έρθει εδώ στην Ελλάδα καμία Allianz να ρίξει χρήμα ή καμία Etihad έτσι κι ο Παναθηναϊκός θα βαρυγκωμεί να βγει στα play off και να μην είναι σίγουρος ότι θα παίξει στην Ευρώπη; Πλάκα κάνουμε τώρα; Για να σου ακουμπήσει ο άλλος τα λεφτά του, θα ρωτήσει τον Αλαφούζο «τι μεταγραφές θα κάνεις για να βγαίνεις τουλάχιστον δεύτερος και ποιον προπονητή θα πάρεις». Έτσι παίζεται το έργο.

Τώρα, θα πεις σε πέντε χρόνια που θα είναι έτοιμο το γήπεδο στο Βοτανικό, ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Σωστό κι αυτό. Αυτός ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Παναγιωτίδης, γιατί την έκανε την δήλωση αυτή στην προσυνέλευση ότι «ο Αλαφούζος μπορεί να μην υπάρχει σε πέντε χρόνια»; Τι εννοούσε ο ποιητής; Ότι μέχρι τότε θα έχει πουλήσει ο Γιάννης; Διότι, όπως μόνο η «Α» και η iapopsi.gr έγραψαν, αν ο Αλαφούζος ήθελε να πουλήσει και να ρεφάρει έστω και μέρος από την χασούρα του στον Παναθηναϊκό, μόνο με το νέο γήπεδο θα μπορούσε να το κάνει, όχι με το σαράβαλο την Λεωφόρο. Ομάδα και χλίδα θα πουλήσει, αν σκέφτεται να πουλήσει. Και το λέω αυτό, γιατί πολλοί πήγαν να ψηφίσουν με την προοπτική ότι αν δεν κάτσει ο Βοτανικός, ο Αλαφούζος θα ήταν αναγκασμένος να φύγει. Καμία ανάγκη. Τόσα χρόνια γιατί δεν έφυγε δηλαδή; Άπαξ και πέσει στο Βοτανικό το πρώτο κονίαμα, μπορεί να βρεθεί και κανένας φραγκάτος να πλησιάσει τον Αλαφούζο.

Να στο κλείσω. Αύριο ο Παναθηναϊκός παίζει με τον ΠΑΟΚ στην «Λεωφόρο». Λογικά, θα είναι τίγκα το μαγαζί. Έτσι πρέπει μετά την ψηφοφορία. Να μην γίνει κανένα πατατράκ, όμως, από τους αντιφρονούντες, αυτό φοβάται η Αστυνομία. Γιατί άπαξ και μεταφερθούν τα μπινελίκια που ανταλλάσουν οι μεν με τους δε στα social media και τα sites, χέσε μέσα Πολυχρόνη, που δεν γίναμε ευζώνοι. Σερί κορδόνι θα πάει το πράγμα. Κι άπαξ και χάσει ο Παναθηναϊκός, αντίο σας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα