Καλπάζει ο Κυριάκος, χάνουν Αλέξης και Φώφη

Παρά τις αντιξοότητες (ελληνοτουρκικά, covid-19, οικονομική ύφεση), σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις παρατηρείται το φαινόμενο να κερδίζει πόντους η Ν.Δ. και να χάνουν οι άλλοι…

Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι αναλυτές αναζητούν εξήγηση που 15 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές (7 Ιουλίου 2019) η Νέα Δημοκρατία αυξάνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η χώρα –όπως και όλη η ανθρωπότητα– βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η πανδημία του κορωνοϊού, η οικονομική κρίση που έπεται της υγειονομικής, όσο και η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι μία καθημερινή ρουτίνα.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου οι κυβερνήσεις που αναγκάζονται να διαχειριστούν αυτές τις απίθανες καταστάσεις υποχωρούν σε δημοφιλία. Τουναντίον στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Ακόμη και οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να εμφανίζει πλέον μεγαλύτερη απήχηση από το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου του 2019.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ –με βάση τις δημοσκοπήσεις– εμφανίζεται να έχει χάσει το 25% της εκλογικής του δύναμης. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το 25% που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική του δύναμη δεν το καρπώνεται ούτε και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο κι αυτό φαίνεται ότι χάνει περί του 20% της εκλογικής δύναμης.

Παράλληλα με τα ποσοστά των κομμάτων ο πρωθυπουργός απολαμβάνει θηριώδη δημοφιλία, έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις σχετικές μετρήσεις (στο 90%) ο «κανένας» κερδίζει εύκολα τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Και φυσικά ο κ. Τσίπρας ούτε μπορεί καν να αντικρύσει τον κ. Μητσοτάκη, όπου η διαφορά τους πολλές φορές ξεπερνάει και τις 30 ποσοστιαίες μονάδες.

Η εξήγηση των αναλυτών καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι οι Έλληνες μετά από μία ταραγμένη δεκαετία-λόγω οικονομικής κρίσης και μνημονίων- βλέπουν πως έχουν μία κανονική κυβέρνηση που διαχειρίζεται τις κρίσεις και τις δυσκολίες, ενώ την ίδια ώρα τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και το ΚΙΝΑΛ δεν υπολογίζονται από την πλειοψηφία των πολιτών ως πολιτικές δυνάμεις εξουσίας και προοπτικής, ικανές να αποτελέσουν φερέγγυα εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Οπότε οι πολίτες είναι περισσότερο ανεκτικοί και στα σφάλματα και τις παραλείψεις.

Τι δεν λαμβάνει υπόψη

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι όλα είναι ένα ψέμα και ότι τα πάντα είναι αποτέλεσμα της επικοινωνιακής καταιγίδας της κυβέρνησης και της ιδιότυπης ασυλίας που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τα ΜΜΕ. Μάλιστα φωτογραφίζουν «λάδωμα» των ΜΜΕ μέσω των 20 εκατ. ευρώ της λίστας Πέτσα. Έφτασαν στο σημείο να εγκαλέσουν τα ΜΜΕ στο ΕΣΡ. Κι όμως δεν αντιλαμβάνονται στην Κουμουνδούρου ότι τα ΜΜΕ που κατηγορούν απολαμβάνουν μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης, ενώ όσοι υποστηρίζουν με πάθος τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πατώνουν. Αυτό είναι ένα δείγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το λαμβάνει υπόψη κι επιμένει σε ένα συνονθύλευμα ιδεολογικών αναφορών και ονείρων. Ποντάρει σε εθνική ήττα, προσβλέπει στην οικονομική αδυναμία, στοιχηματίζει στη μιζέρια της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, η κα Γεννηματά ολοένα και θυμίζει τους πολιτικούς των περασμένων δεκαετιών με έναν ξύλινο λόγο που δικαίως έχει χαρακτηριστεί άσφαιρος και ορισμένες φορές αμήχανος. Ακόμη και όταν έχει δίκιο, καταφέρνει να μην πείσει. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει λύση από τους ήδη γνωστούς πολιτικούς που ανδρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ.

Οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μπάλα μόνος του. Κι έχει αποκτήσει το αναγκαίο πολιτικό κεφάλαιο να ξεπερνά και τις γκέλες και τα σφάλματα και τις αστοχίες κάποιων «μουσαφιραίων» αλλά και «γηγενών»…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα