Κάλυψε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο Αλαφούζος!

Το… καθήκον του έκανε ο απερχόμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος την Παρασκευή (6/7), καλύπτοντας την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο γνωστός εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ΜΜΕ αποφάσισε να διατηρήσει ατόφιο το Διοικητικό Συμβούλιο της «πράσινης» ΠΑΕ, ενώ στη διαδικασία υπήρξαν στιγμές έντασης με μέλη της «Συμμαχίας».

Τελικά τόσο η Παναθηναϊκή Συμμαχία και ο Ερασιτέχνης καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις, αλλά αυτές πέρασαν καθώς εγκρίθηκαν από την πλειοψηφία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της ΠΑΕ η οποία αποφάσισε:

(α) Tη διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018 και με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018. Ο μέτοχος Iωάννης Αλαφούζος εξέφρασε την δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του.

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεγκπονσάντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών.

(γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη. Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα