Καλυτέρευση βλέπει στο μεταναστευτικό ο Βίτσας

Για το μεταναστευτικό και τη συμφωνία των Πρεσπών μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε ραδιοφωνική εκπομπή του.

Ο κ. Βίτσας εκτίμησε, ότι, με εξαίρεση τη Σάμο και τη Λέσβο, τα πράγματα είναι καλύτερα από το καλοκαίρι, καθώς το σύστημα, που έχει στηθεί, αποδίδει. Για την Σάμο χρειάζονται ειδικά μέτρα, γιατί εκεί εστιάζεται περισσότερο το πρόβλημα. Στη Λέσβο τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης είναι στο όριο ή κάτω από το όριο των δυνατοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, οι ροές από την Τουρκία έχουν μειωθεί, όμως έχει ανοίξει ένας νέος δρόμος ιδιαίτερα για Αφγανούς μετανάστες, κάτω από το Δέλτα του Έβρου και “προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με την τουρκική εθνοφυλακή ώστε να πάρει μέτρα”.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε την πεποίθησή του, πως η συμφωνία των Πρεσπών θα ξεπεράσει τις 151 ψήφους και πρόσθεσε πως “αν συζητούσαμε με όρους του προβλήματος, που είναι ένα εθνικό πρόβλημα, θεωρώ ότι θα ξεπερνούσαμε και τις 200 ψήφους. Δεν συζητάμε αυτό το πρόβλημα, αλλά την διαπάλη για την πολιτική εξουσία. Η ΝΔ υιοθετεί την λογική της ακροδεξιάς. Δεν γίνονται δημοψηφίσματα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής”.

Διαβάστε επίσης