Καμιά απόσχιση διαβεβαιώνουν UEFA και ECA

Ως αποκύημα φαντασίας χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα για ρήξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με κινήσεις -από ισχυρές ΠΑΕ- για τη δημιουργία Super League, οι επικεφαλής στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA), Αλεξάνταρ Τσέφεριν, και στην Ένωση Συλλόγων της Ευρώπης (ECA), Αντρέα Ανιέλι.

Ο Ιταλός πρόεδρος στην Ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών, δήλωσε: «Ουδέποτε συμμετείχαμε στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης λίγκας. Είναι μια σημαντική μέρα για το ποδόσφαιρο. Υπογράψαμε ότι θα συνεχίσουμε και θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την UEFA μέχρι το 2023. Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη πριν όλες αυτές τις διαρροές. Θέλουμε να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία και πέρα από το 2023, αφού επανεξετάσουμε μια σειρά από στόχους».

Ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA, ανέφερε: «Αυτά τα περί Super League είναι σενάρια φαντασίας. Δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα». Επιβεβαίωσε, πάντως, πως εξετάζεται η δημιουργία -σε βάθος πενταετίας- μιας τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης με 32 συμμετέχουσες ομάδες. Ακόμα, αμφότεροι, συμφώνησαν ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο  ελέγχου των ΠΑΕ, μέσα από το Οικονομικό «Ευ Αγωνίζεσθε» (Financial Fair Play).

Διαβάστε επίσης