Καμία «περίοδος χάριτος» στον ΣΥΡΙΖΑ από τους αντάρτες πόλης

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περίοδος χάριτος στη νέα κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έχει κορμό την Αριστερά», ξεκαθαρίζει στην «Α» πολύπειρος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Στην ΕΛ.ΑΣ. κάθε άλλο παρά ήσυχοι νιώθουν από το γεγονός πως έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες οι εμπρηστικές επιθέσεις και υπάρχει σχετική ηρεμία στους κόλπους των αντιεξουσιαστών.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Αυτό, καθώς και οι τρεις εν ενεργεία τρομοκρατικές οργανώσεις –Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Επαναστατικός Αγώνας και Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών– έχουν στραφεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ (τόσο στο παρελθόν, όσο και πρόσφατα), ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσουν την ένοπλη δράση τους. Με κείμενό του από τις φυλακές Δομοκού, ο Νίκος Μαζιώτης προειδοποιεί: «Ας μην έχουν κάποιοι αυταπάτες ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθεί το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις, ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την καταστολή και τα ΜΑΤ εναντίον όσων αντιδράσουν όταν αποκαλυφθεί το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του, ότι θα καταργήσει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους και τον πρόσφατο νόμο για τις φυλακές τύπου Γ΄ που προορίζονται για τους αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους, ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στην ακροδεξιά».

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, στην προκήρυξή της για την επίθεση στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας, η Ο.Λ.Α. χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «φιλοϊμπεριαλιστική μεταρρυθμιστική δύναμη που ορκίζεται πίστη στα συμφέροντα του κεφαλαίου» και δηλώνει ότι «μια συνθηκολόγηση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε για την ομάδα μας μια ανεκδιήγητη παλινωδία και δεν θα δώσουμε καμία περίοδο χάριτος». Η τρομοκρατική οργάνωση κατηγορεί επί της ουσίας για ρεφορμισμό τη σημερινή κυβέρνηση – κάτι που κατά κόρον κάνει στο βιβλίο του «Γεννήθηκα 17Ν» online casino ο Δημήτρης Κουφοντίνας έναντι κάθε αριστερού κόμματος.

«Πυρήνες» κατά Πανούση
Καμία διάθεση για ανακωχή δεν έχουν δείξει και οι «Πυρήνες», καθώς σε πολλές προκηρύξεις τους υπάρχουν απαξιωτικές αναφορές για «καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ». Να σημειώσουμε εδώ πως στο στόχαστρο της συγκεκριμένης οργάνωσης έχει βρεθεί προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής Γιάννης Πανούσης. Τον Φεβρουάριο του 2009 η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είχε προχωρήσει σε εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του πανεπιστημιακού, ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 είχε τοποθετήσει το όνομά του σε ένα από τα 14 δεματά βόμβες –αυτό που στάλθηκε στην πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα– που είχαν αποστείλει τότε οι «Πυρήνες» σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τέλος, δεν πρέπει κανείς να λησμονεί πως στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως έχουν ενταχθεί και πολλοί ποινικοί χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό και με μοναδικό στόχο τον «σαματά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα