Καμία υποχώρηση σε ιδεολογικά ζητήματα

Αποφασισμένος να μην αφήσει κανένα να πλήξει το ηγετικό του προφίλ και τον ιδεολογικό πυρήνα της ΝΔ είναι ο Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας το δικό του στίγμα στην κεντροδεξιά παράταξη.

Η κίνηση του πρωθυπουργού να πετάξει -επί της ουσίας- στον κάλαθο των αχρήστων το αντιρατσιστικό νομοθέτημα του Αντώνη Ρουπακιώτη, αλλά και να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία δικό της νομοσχέδιο ως απάντηση στην κίνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δείχνει πως ο κ. Σαμαράς αφήνει στην άκρη την εποχή που έκανε υποχωρήσεις στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας για την σωτηρία της χώρας.

Αυτό, καθώς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης αφουγκράζεται τα μηνύματα της κοινωνίας πως δεν πρέπει -λόγω της κυβερνητικής συμμαχίας- να κάνει εκπτώσεις σε ιδεολογικά ζητήματα. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν παραγνωρίζουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής, κάτι που αποδίδουν στο ότι «κλέβει» ψήφους από τους λεγόμενους παραδοσιακούς ψηφοφόρους και αυτό είναι κάτι που θέλουν να αλλάξει. Βέβαια, η αλλαγή γραμμής δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά σταδιακά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το αμέσως προσεχές διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει σειρά από κινήσεις που θα ενισχύσουν το προφίλ του ίδιου και της κεντροδεξιάς παράταξης. Θα δώσει δηλαδή στον παραδοσιακό ψηφοφόρο της ΝΔ να καταλάβει πως το κόμμα δεν έχει μεταλλαχθεί, αλλά υφίσταται και κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία μακριά από τις ακραίες κορώνες, αλλά και από την ισοπέδωση των αξιών της ελληνικής κοινωνίας.

Κινήσεις, που όπως μαθαίνουμε, θα γίνουν όλο και πιο έντονες ενόψει του συνεδρίου της «γαλάζιας» παράταξης στα τέλη Ιουνίου και θα δώσουν στον κόσμο την αίσθηση πως υπάρχει ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη και εθνική ανάταση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα