ΚΑΜΙΝΗΣ: “Αποτυχημένος ο Τόσκας, πως θα συνεργαστεί με τον Καμμένο ο Κουβέλης”

Στα φαινόμενα βίας που αντιμετωπίζει η Αθήνα αναφέρθηκε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τόνισε ότι η πρωτεύουσα δεν μπορεί να βασιστεί στο «κατ’ ευφημισμόν» υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως και στον Νίκο Τόσκα, τον οποίον κατηγόρησε ότι «δεν κάνει καλά τη δουλειά του».

«Νομίζω ότι η κατάσταση στην Αθήνα, με τη βία, έχει ξεφύγει απολύτως από τον έλεγχο του υπουργείου και πιστεύω ότι πρέπει να παρέμβει προσωπικά ο κ. Τσίπρας. Η πρωτεύουσα, που είχε το 2017 ρεκόρ άφιξης τουριστών, με 5.000.000 τουρίστες, αδικείται κατάφορα από αυτήν την εικόνα», είπε αρχικά ο κ. Καμίνης.

Για το πώς μπορεί να παρέμβει ο πρωθυπουργός, απάντησε: «Είναι η ανώτερη εκτελεστική εξουσία. Δεν απευθύνομαι πλέον στον κ. Τόσκα, το είχα κάνει παλιά. Πλέον είναι δουλειά του κ. Τσίπρα για το τι θα κάνει με το θέμα».

Σχετικά με τις ευθύνες του κ. Τόσκα και εάν συνομιλεί μαζί του: «Το θέμα είναι να κάνει τη δουλειά του. Νομίζω δεν την κάνει, όταν συνεχίζει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα σε διάφορες γειτονιές, ακόμη και στη διακίνηση και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών».

«Όταν είχα ζητήσει την παραίτηση του κ. Τόσκα, το είχα κάνει, γιατί υπάρχει μια κατάσταση στην πόλη, η οποία είναι απαράδεκτη. Φαίνεται πως υπερβαίνει το υπουργείο και είναι θέμα πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

Επίσης, αμφισβήτησε την ύπαρξη του υπουργείου, καθώς «εάν γίνεται της τρελής στην Τοσίτσα, κάθε Σάββατο, προγραμματισμένα, ποιος ο λόγος να υπάρχει;».

Ο κ. Καμίνης συμπέρανε ότι «η κοινή εγκληματικότητα είναι ακόμη χαμηλή στην Αθήνα σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες του εξωτερικού. Το θέμα της βίας, που κυκλοφορεί μέσω δημοσιευμάτων στο εξωτερικό, αμαυρώνει την εικόνα της».

Επιπλέον, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο αποκάλεσε «κοροϊδία», λέγοντας πως μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή των πανεπιστημιακών.

Για τον ανασχηματισμό, όσον αφορά τον κ. Τόσκα, σημείωσε: «Φαίνεται πως τον θεωρεί πετυχημένο τον κ. Τόσκα ο πρωθυπουργός. Εμείς θέλουμε μια άμεση δράση. Το θέμα των ναρκωτικών, είναι πολύ πιο περίπλοκο. Είναι και θέμα πρόληψης και θεραπείας… Αλλά, το θέμα της βίας είναι ουσιαστικά του κατ’ ευφημισμόν υπουργείου του Πολίτη».

Τέλος, για την επιλογή του Φώτη Κουβέλη στη νέα κυβέρνηση, σχολίασε: «Απορώ πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με τις πεποιθήσεις του κ. Κουβέλη να συγκατοικήσει στο ίδιο υπουργείο με τον κ. Καμμένο, γιατί βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές παρατάξεις. Μου προξενεί εντύπωση η κίνηση ενός προσώπου που γνωρίζω και εκτιμώ».

Διαβάστε επίσης