ΚΑΜΙΝΗΣ: “Θα δίνουμε παντού μάχη κόντρα στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής”

Θέση στις αλλαγές του ποινικού κώδικα που κυοφορούνται πήρε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο απερχόμενος δήμαρχος στάθηκε στις αλλαγές για τις εγκληματικές οργανώσεις και σε γραπτή του δήλωση αναφέρθηκε στην Χρυσή Αυγή, την οποία την θεωρεί εγκληματική οργάνωση.

“Ήδη από το 2011, όταν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, μείναμε συνεπείς και αμετακίνητοι στη θέση ότι αυτό το νεοναζιστικό κόμμα έπρεπε να έρχεται συνεχώς αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Αποφασισμένοι και σταθεροί να ταράξουμε τους νοσταλγούς του πιο μαύρου παρελθόντος, στη νομιμότητα δεν κάναμε πίσω ούτε στιγμή. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές πετύχαμε την καταδίκη του χρυσαυγίτη Γερμενή, την πρώτη καταδίκη μέλους της οργάνωσης από την ελληνική δικαιοσύνη. Κατέθεσα στη μεγάλη δίκη για τον οργανωμένο τρόπο και την ιεραρχική δομή της ειδεχθούς δράσης της Χρυσής Αυγής.

Η σπουδή της Κυβέρνησης να προτείνει την αλλαγή τον ποινικού κώδικα, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, στέλνει λάθος μηνύματα και καλλιεργεί την αίσθηση ατιμωρησίας της Χρυσής Αυγής και των νοσταλγών του ναζισμού. Με τους ανθρώπους αυτούς δεν μπορούμε ούτε να κρυβόμαστε ούτε να διαπραγματευόμαστε. Και πρέπει να δώσουμε τη μάχη παντού: στην κοινωνία, στις αίθουσες των δικαστηρίων και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί”.

Διαβάστε επίσης