Καμμένος: Άμεσα εθνικές κάλπες μετά την Κυριακή

Στο άρμα της άμεσης προκήρυξης εθνικών εκλογών στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενός συμπαγούς μετώπου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της χώρας, ακόμα και με κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανέβηκε ο Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην διακαναλική συνέντευξη του κόμματός του, εκτίμησε πως η κάλπη δεν θα φέρει ποσοστά αυτοδυναμίας σε κανένα κόμμα και χαρακτήρισε τους ΑΝΕΛ ως το κόμμα με τη πιο συνεπή στάση. Σημείωσε δε με νόημα πως ακόμα και αν προσπαθούσε δεν θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή τις Πρέσπες, καθώς όπως είπε θα έχανε από τότε τους βουλευτές του.

Αναλυτικότερα, ο Καμμένος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάθει τεράστια ζημιά στη Βόρεια Ελλάδα από τη στάση του στο εθνικό ζήτημα αλλά και σε άλλες “ευαίσθητες” περιοχές. «Ο Τσίπρας έκανε μεγάλο λάθος. Παρασύρθηκε από τον Κοτζιά που μας εξαπάτησε και τους δύο», σημείωσε.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως και ο κ. Μητσοτάκης έχει προβλήματα καθώς «κάνει τα πάντα για να χάσει» παίρνοντας στο κόμμα του όσα πολιτικά στελέχη απορρίπτουν άλλοι χώροι. «Είναι ιταλική κωμωδία! Κάθε φορά που βγαίνει να μιλήσει, η ΝΔ χάνει μια μονάδα! Έχει τον ανθρωποδιώκτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε μύδρους κατά των εταιριών δημοσκοπήσεων και κατήγγειλε δημόσια και ανοιχτά την εταιρία Metron Analysis, ανακοινώνοντσς πως ήδη έχει καταθέσει αγωγή. «Ο Φαναράς είναι απατεώνας», είπε, αφήνοντας αιχμές για τα ποσοστά που εμφανίζει το κόμμα του στις μετρήσεις. Μάλιστα, σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ για ακόμα μια φορά θα τους διαψεύσει και θα πιάσει το απαιτούμενο ποσοστό για την είσοδο στη Βουλή.

Προέβλεψε ότι η χώρα δεν αντέχει να πάει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο και πως θα πρέπει να στηθούν άμεσα εθνικές κάλπες. Στο πλαίσιο αυτό προέκρινε μάλιστα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της χώρας στην ευρύτερη γειτονιά της και κυρίως την απειλή της Τουρκίας. «Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο. Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο αλλά ένα ατύχημα», υπογράμμισε με νόημα και καταδίκασε τις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», αφήνοντας υπόνοιες για ανοχή της όλης κατάστασης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Επίσης, ζήτησε να ενεργοποιήσει η Ευρώπη τον κοινό μηχανισμό Άμυνας για την προστασία της κυπριακής ΑΟΖ.

Διαβάστε επίσης