«Καμία άλλη πρόταση δεν θα συζητηθεί για τα ΕΑΣ»

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην συζητήσει άλλη πρόταση για το μέλλον της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» πέρα από αυτή που διαπραγματεύεται με την τρόικα, προεξόφλησε η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

«Η πρότασή μας απαντάει στις ανάγκες της εθνικής άμυνας, εξασφαλίζει την ασφάλεια του εφοδιασμού και την προοπτική. Εξασφαλίζει και συνεργασίες και, ταυτόχρονα, απαντά στην ανάγκη μιας βιώσιμης εταιρείας, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης. Απαντά επίσης και στους κανόνες του ανταγωνισμού», σημείωσε η Γεννηματά σε ομιλία της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρέχεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα στην «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013. 

Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό ακριβώς και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση που να μπορούμε συζητήσουμε ως ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων».

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, θα επιτραπεί στην εταιρεία να τακτοποιήσει υποχρεώσεις της προς τρίτους, να καταβάλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να εισπράξει οφειλόμενα από το ελληνικό δημόσιο.

Μολονότι η Γεννηματά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μέχρι τη συζήτηση στην Ολομέλεια, να υπάρξουν τροποποιήσεις επί τα βελτίω, όπως για παράδειγμα ενημερότητα έως το τέλος του έτους, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για τη στάση που θα τηρήσει.

Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, προκάλεσε την αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού, η οποία τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο στάδιο.

Διαβάστε επίσης