Καμπάνα 1,5 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ από την UEFA για οικονομικές παραλείψεις

Η αρμόδια επιτροπή της UEFA, Club Financial Control Body, ανακοίνωσε σήμερα ποινές σε μια σειρά από ομάδες για ζητήματα που έχουν να κάνουν με οικονομική διαχείριση.

Ποινή επιβλήθηκε στην ΑΕΚ, για την οποία υπήρχε έρευνα εδώ κι ένα χρόνο, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, σε σχέση με υποθέσεις που αφορούσαν σε μεταγραφές και πληρωμές παικτών.

Η UEFA ανακοίνωσε τα εξής: «Η CFCB First Chamber ανακάλυψε πως η ΑΕΚ δεν τήρησε κάποιες υποχρεώσεις σε σχέση με θέματα αδειοδότησης και Financial Fair Play. Μετά από μελέτη των συνθηκών γύρω από τις υποθέσεις, η επιτροπή αποφάσισε να ολοκληρώσει συμφωνία διακανονισμού με τον σύλλογο, που περιλαμβάνει τις παρακάτω προβλέψεις:

  1. Ο σύλλογος συμφώνησε να πληρώσει 1,5 εκατομμύριο Ευρώ, ως άνευ προϋποθέσεων οικονομική συνεισφορά.
  2. Ο σύλλογος θα υποστεί περαιτέρω παρακράτηση του 10% των εσόδων από την UEFA, που θα πάρει από συμμετοχή σε επόμενες διοργανώσεις της UEFA. Αυτή η παρακράτηση δεν θα υπάρξει και η ΑΕΚ θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε συλλογικές διοργανώσεις της UEFA που αλλιώς θα έπαιρνε μέρος, για τις τρεις επόμενες σεζόν, αν μελλοντικός έλεγχος διαπιστώσει παρόμοιες παραβάσεις».

Στην ουσία η ΑΕΚ κλείνει την υπόθεση με την πληρωμή του 1,5 εκατομμυρίου και την παρακράτηση του 10% των εσόδων από την επόμενη ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Οι παραλείψεις σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν την περίοδο 2014-2017. Κι από τότε δεν έχουν υπάρξει παρόμοιες στην οικονομική λειτουργία της ΠΑΕ, σε σχέση με τις απαιτήσεις της UEFA. Οι παραλείψεις για τις οποίες έγινε η έρευνα, είχαν ήδη θεραπευθεί πριν από το ξεκίνημα της κι αυτό έπαιξε ρόλο στο να φτάσει τελικά η Ένωση σε αυτή τη ποινή – διακανονισμό, όπως τον χαρακτηρίζει και η UEFA.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα