«Καμπάνα» ενός έτους στον Λισγάρα

Δεν έπεισε με την απολογία του ο Χρήστος Λισγάρας την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, αναφορικά με την απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του, σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε μετά την αναμέτρηση Αστέρας-Καλλονή, και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός έτους.

Ο αμυντικός των Αρκάδων είχε παρουσιάσει στην επιτροπή το συγκεκριμένο σκεύασμα που κατανάλωσε πριν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ ειδική χημικός κατέθεσε υπέρ του, αφού ανέφερε πως ο σχηματισμός της ουσίας οξιλοφρίνης προέρχεται από την ένωση ακακίας και νεραντζιού. Παράλληλα, έγινε κατανοητό πως το συγκεκριμένο ποσοστό της ουσίας δεν βοηθούσε αθλητικά τον ποδοσφαιριστή καθώς δεν του προσέφερε απολύτως τίποτα.

Ο ίδιος ο παίκτης είχε τονίσει κατά την απολογία του: «Δεν θα ρίσκαρα ποτέ την υγεία και το κλειστό τριετές συμβόλαιο που υπέγραψα με τον Αστέρα το καλοκαίρι. Το σκεύασμα το πήρα λίγο πριν από τον αγώνα όπως έχω κάνει και άλλες φορές. Θα κάνω το παν για να μην βρεθεί άλλος ποδοσφαιριστής στη θέση μου». Ωστόσο, ούτε η γνωμάτευση της χημικού, ούτε τα λόγια του παίκτη, αλλά ούτε τα στοιχεία της υπερασπιστικής του γραμμής έπεισαν τη Πειθαρχική Επιτροπή της Super League με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός έτους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα