«Καμπανάκι» Γκάγκα για τα κρούσματα στη Β. Ελλάδα

Για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

 «Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει. Το φθινόπωρο μπαίνει και ο χειμώνας είναι μπροστά», υπογράμμισε η  κ. Γκάγκα.

«Υπάρχει αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα που κυμαίνεται από 11% έως 36%. Χτυπάει καμπανάκι κινδύνου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σαφώς καλύτερα πάνε τα πράγματα με τον εμβολιασμό, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Τα κρούσματα στα παιδιά

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για τη διασπορά του ιού και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

«Η πορεία της πανδημίας εμφανίζει μια σταθεροποίηση, με τη μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι στα 34 έτη», ανέφερε.

«Επικρατεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση στις εκδηλώσεις. Μικρότερη είναι η διασπορά στους εργασιακούς χώρους», συμπλήρωσε

Ο αριθμός των θετικών self test στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα είναι σταθερός, ενώ δεν παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, ούτε στις νοσηλείες των ανηλίκων.

Σύμφωνα με την  κ. Παπαευαγγέλου, το 24% των κρουσμάτων στην Ελλάδα αφορά παιδιά κάτω των 17 ετών και δεν ισχύει ότι ένα στα τρία παιδιά νοσούν.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση για τήρηση των υγειονομικών μέτρων και στη χρήση μάσκας στο σχολείο. Το τέστινγκ και η τήρηση των μέτρων κερδίζει έδαφος απέναντι στην καραντίνα.

Αναφερόμενη στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης που έκλεισαν δύο τμήματα σχολείου  εξήγησε ότι «είναι μια περιοχή που έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα