«Καμπάνες» ύψους 26.900 ευρώ για παρεμπόριο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα

Πρόστιμα για «μαϊμούδες» και έλλειψη αδειών

Μεγάλα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους για παρεμπόριο του υπουργείου Ανάπτυξης και της γεν. γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Το ύψος από τα πρόστιμα ανέρχεται στα 26.900 ευρώ.

Tα πρόστιμα για το παρεμπόριο επιβλήθηκαν κατά την επιχειρησιακή δραστηριότητα της περασμένης εβδομάδας και αφορούν όλη τη χώρα, ενώ συχνοί είναι και οι έλεγχοι στην Αθήνα.

Αναλυτικά τα πρόστιμα για το παρεμπόριο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου:

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 25.11.2019 έως 30.11.2019 (συνολικά 465 έλεγχοι) παρουσιάζουν αύξηση κατά 95% σε σύγκριση με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (18.11.2019 – 24.11.2019)

Οι βεβαιωμένες παραβάσεις παρουσιάζουν μείωση για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 47 βεβαιωμένες παραβάσεις), γεγονός που οφείλεται στην συνεχή παρουσία και εδραίωση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην αγορά και τη συμμόρφωση των ελεγχόμενων.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου (5.619 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 26.900 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης