«Κανείς δεν αρνείται ότι πρέπει να πάρουμε στοχευμένα μέτρα»

Την άποψη πως με την τρόικα ότι δεν υπάρχει εκβιασμός, αλλά πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, εξέφρασε μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Δεν δέχομαι ότι υπάρχει εκβιασμός με την έννοια που το λέτε εσείς. Σίγουρα υπάρχει πολύ σκληρή διαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και εξήγησε ότι το δημοσιονομικό κενό δεν είναι τόσο μεγάλο για το 2014 όσο αναφέρεται. «Σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση για να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις» αναγνώρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, προσθέτοντας πως «κανείς δεν αρνείται ότι πρέπει να πάρουμε στοχευμένα μέτρα απλώς δεν πρέπει να είναι φορομπηχτικού χαρακτήρα» διευκρίνισε.

«Κάποιοι υπόσχονται ότι θα αφήσουν λεφτά από τον ουρανό, όπως ο Καμμένος και ο Τσίπρας. Δεν έχει εφευρεθεί το δέντρο με τα λεφτά. Ο νέος φόρος ακίνητων είναι πιο εξισορροπημένος για να μην πληρώνει ο ιδιοκτήτης ενοίκιο στο σπίτι του» τόνισε. Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι στο υπουργείο Ναυτιλίας «μειώνουμε μονάδες, και εύρος υπηρεσιών κατά 20%, αλλά δεν θα γίνουν καθόλου απολύσεις». Τέλος, προσέθεσε ότι οι ναυτικοί στην ακτοπλοΐα είναι οι μόνοι που δεν έχουν δεχθεί μείωση στους μισθούς τους.

Διαβάστε επίσης