Κανείς δεν πρόκοψε με τη Μαριλίζα ως προμετωπίδα

Ακούγοντας το τελευταίο διάστημα τη τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά...

Ακούγοντας το τελευταίο διάστημα τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να… ξιφουλκεί ως αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τον Κωστή Χατζηδάκη, νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Και για να εξηγούμαστε: Μία χαρά είμαστε όλοι, και το μόνο βέβαιο ότι δεν είμαστε λωτοφάγοι για να ξεχνάμε.

Διότι την ίδια ώρα που η κα Ξενογιαννακοπούλου κάνει λόγο για εργασιακές σχέσεις γαλέρας, εμφανίστηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος και στην κυριολεξία την άδειασε. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής θυμήθηκε ότι στο πρώτο μνημόνιο που ψήφισαν η κα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Ραγκούσης και η κα Κατσέλη (όλοι προνομιακοί συνομιλητές του κ. Τσίπρα) αναφέρονταν όλες αυτές οι ρυθμίσεις στα εργασιακά που προωθεί τώρα ο Κωστής Χατζηδάκης. Όλα αυτά τα λησμόνησε η κα Ξενογιαννακοπούλου, που το μόνο που κάνει είναι να λέει το μακρύ της και το κοντό της.

Και δεν είναι μόνο τα εργασιακά. Είναι και το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Η ίδια κάνει λόγο για 450.000, ενώ το υπουργείο ισχυρίζεται ότι είναι λίγο πάνω από 200.000. Το παράδοξο είναι ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμείς συντάξεις, η κα Ξενογιαννακοπούλου κατηγορεί τον υπουργό Κώστα Χατζηδάκη, επειδή θα εμπλέξει ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές, προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή τους.

Δεν ενδιαφέρει, δηλαδή, να πάρουν γρήγορα οι άνθρωποι τις συντάξεις τους, πολλοί εκ των οποίων περιμένουν χρόνια, ενώ κάποιοι πέθαναν πριν τις απολαύσουν. Ενδιαφέρει το στερεότυπο, όχι στην εμπλοκή ιδιωτών γιατί είναι κεκαλυμμένη αρχή ιδιωτικοποίησης. Και στον κ. Τσίπρα θέλω να υπενθυμίσω ότι ουδείς πρόκοψε έχοντας ως προμετωπίδα την Ξενογιαννακοπούλου. Ας ρωτήσει και τον Γιώργο Παπανδρέου, που την είχε γραμματέα του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα