Κανένα ελαφρυντικό στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής – Ποιοι “γλιτώνουν”

Σε τέσσερις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναγνώρισε ελαφρυντικά το δικαστήριο και συγκεκριμένα στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, Νίκο Μίχο και Μιχάλη Αρβανίτη.

Επιπλέον αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε 9 ακόμη κατηγορούμενους.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10 .

Στην περίπτωση που στους κατηγορούμενους αναγνωριστούν ελαφρυντικά οι ποινές μειώνονται για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στα 1 έως 5 χρόνια.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός

Aίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός καταγγέλλοντας προκατάληψη του δικαστηρίου.

Ο ευρωβουλευτής είπε απευθυνόμενος στην Πρόεδρο: «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφασή σας».

Όπως είπε το αίτημα του θα υποστηρίξει ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης.

“Δεν μετανιώνω για τίποτα”

“Δεν μετανιώνω για τίποτα” δήλωσε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση Γιάννης Λαγός στους δημοσιογράφους, καθώς αναχωρούσε από το σπίτι του στο Πέραμα για το Εφετείο Αθηνών, όπου σήμερα Δευτέρα ανακοινώνονται οι αποφάσεις επί των ελαφρυντικών.

Ο Γιάννης Λαγός υποστήριξε πως δεν γύρισε επειδή έχει ασυλία όπως λένε κάποιοι, ενώ ανέφερε πως έχει συστήσει ομάδα νομικών στην Ευρώπη προκειμένου να εξετάσει την απόφαση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα