Κάνουν τους… Κινέζους για τη δολοφονία Φύσσα

Ένας ένας οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής αρνούνται στις απολογίες τους κάθε εμπλοκή

Βγάζουν την… ουρά τους έξω από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη ένας, σήμερααπολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή

Πρόκειται για τον 47χρονο Λέοντα Τσαλίκη, ο οποίος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού βρισκόταν στην καφετέρια «Κοράλλι» και έβλεπε ποδόσφαιρο με τον συγκατηγορούμενό του, ο οποίος φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου «που πήγε να τον απεγκλωβίσει».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν αντιλήφθηκε φασαρία στην καφετέρια καθώς έφτασε με καθυστέρηση. Όπως είπε ο συγκατηγορούμενος φίλος του, του μετέφερε πως τον κοίταγε επίμονα η παρέα που καθόταν πίσω του, η οποία έκανε σχόλια σε βάρος του με αφορμή την μπλούζα της Χρυσής Αυγής, που φορούσε ανάποδα.

«Δεν έδωσα σημασία. Όσο ήμουν εκεί δεν μας ενόχλησε κανείς… Δεν έγινε κανένας διαπληκτισμός» τόνισε.

Σε ερωτήσεις του δικαστηρίου είπε ότι έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα από το «Κοράλλι».

«Ήμουν κι εγώ σοκαρισμένος…»

Ο 47χρονος ανέφερε ακόμη ότι εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε ένα φίλο και γείτονα του, ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα λέγοντάς του, πως στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία «μάλλον για το ποδόσφαιρο»Ο κατηγορούμενος επέμεινε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι έμαθε λεπτομέρειες για το έγκλημα την επομένη από τους γείτονες και την τηλεόραση.

«Την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά η γυναίκα μου, μου έδειξε τις φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής στην τηλεόραση» είπε στην κατάθεσή του, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του ότι δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους συγκατηγορουμένους φίλους του, για να μάθει πληροφορίες.

«Δεν επικοινώνησα με κανέναν τα έλεγαν όλα οι ειδήσεις. Δεν ήξερα τι να πιστέψω εκείνη την ημέρα ήμουν και εγώ χαμένος, σοκαρισμένος γιατί έγινε μια δολοφονία στη γειτονία μου».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: “Δεν νιώσατε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα;”.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: “Μετά από δυο – τρεις μέρες είδα τον φίλο μου που ήμασταν μαζί στην καφετέρια και τον ρώτησα και μου είπε “ότι ξέρεις δεν ξέρω παραπάνω” και εγώ του απάντησα “δεν θέλω να μου πεις τίποτα”. Δεν ήθελα να δώσω σημασία στην κουβέντα… Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν τους, έβαλα όλους σε απόσταση”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: “Γιατί;”

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: “Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν γιατί έπαιρνε η μπάλα και εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια”.

Όταν, ωστόσο, ο κατηγορούμενος κλήθηκε στη συνέχεια να εξηγήσει μήνυμα που φέρεται να έστειλε σε συγκατηγορούμενό του στο οποίο ανέφερε «Παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή», είπε πως δεν το θυμάται! Όταν κλήθηκε, τέλος, να εξηγήσει γιατί σε φωτογραφία έχει απαθανατιστεί να χαιρετά ναζιστικά, ανέφερε: 

«Είναι η δεύτερη φορά που ειxα πάει στα γραφεία της Τοπικής. Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου».

Διαβάστε επίσης