Καντέρ: «Έχουμε γίνει μάρτυρες της επιθετικότητας του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου».

Σφοδρή επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πολιτικής που ασκεί, εξαπέλυσε ο Ενές Καντέρ. Ο Τούρκος σταρ του NBA που αγωνίζεται στους Μπόστον Σέλτικς και βρίσκεται συστηματικά στο στόχαστρο της προπαγάνδας του Τούρκου προέδρου, μίλησε στο OPEN σχολιάζοντας την κρίση που υπάρχει εσχάτως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας της επιθετικότητας του Ερντογάν όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι ο Ερντογάν δεν σέβεται τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας ή γειτονικών χωρών. Όλο το καλοκαίρι η τουρκική κυβέρνηση ερευνά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Μεσόγειο μέσα σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας» τόνισε ο Καντέρ και πρόσθεσε: «Έχουμε γίνει μάρτυρες της επιθετικότητας της κυβέρνησης του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Ερντογάν πρέπει να σταματήσει».

Μάλιστα μίλησε και για την πρόσφατη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν δείχνει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πριν 3-4 μήνες νομίζω ήταν που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί. Αυτό δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού σε άλλες θρησκείες, σε άλλες κουλτούρες» είπε και έστειλε μήνυμα στους Έλληνες: «Το μήνυμά μου προς όλους τους Έλληνες και την ελληνική κυβέρνηση συνοψίζεται σε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ που δεχτήκατε όλους τους Τούρκους πρόσφυγες στη χώρα σας που βασάνισε».

Όσο για τον πόλεμο που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του από το καθεστώς Ερντογάν, ειπε: «Στη χώρα μου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και έκφρασης. Δεν υπάρχει σεβασμός στις δημοκρατικές αξίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής στην Τουρκία, απολύθηκε και φυλακίστηκε. Η αδερφή μου σπούδασε έξι χρόνια στην ιατρική και δεν μπορεί να βρει δουλειά. Ο μικρός αδερφός μου παίζει μπάσκετ και δεν μπορεί να βρει ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα