«Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών για να στηθεί ένα δήθεν πολιτικό σκάνδαλο»

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε το πρωί της Τετάρτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατέθεσε  ως μάρτυρας για την υπόθεση των χειρισμών στη δικογραφία της Novartis.

«Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Νovartis κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ επισήμανε ότι «ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία και έγγραφα που καταδεικνύουν την ύπαρξη τoυ δόλου.

Ο κ. Βενιζέλος κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο δήλωσε: «Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Νοβαρτις κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά.

Το ζήτημα όπως ξέρετε δε με αφορά προσωπικά ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μίλησε στον αντεισαγγελέα για πολιτικά πρόσωπα απάντησε πως “ευθύνες πολιτικών προσώπων προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο από την Άνοιξη του 2018, με τις μηνύσεις μας.

Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου”.

Στην ερώτηση για ποιές παρεμβάσεις μιλά, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: “Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των προστατεύομενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη και βέβαια το ζήτημα είναι των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, το οποίο διερευνάται και το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως”.

Ερωτώμενος, τέλος, αν κατονομάστε ως σκευωρούς πρόσωπα σαν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως έκανε χθες Τρίτη (10/9) στη δική του κατάθεση ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε χωρίς να… απαντήσει:

“Ευχαριστώ… Τίποτα άλλο… Θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε».

Διαβάστε επίσης