«Κάποιοι θέλουν να μας πάνε πιο κοντά στο μνημόνιο»

Την άποψη ότι «κάποιοι θέλουν να ξηλώσουν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να μας πάνε όσο πιο κοντά μπορούν στο προηγούμενο καθεστώς του μνημονίου», εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα μάλιστα με τον νέο συντονιστή της διαπραγματευτικής ομάδας, σε αυτό οφείλεται η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις. Ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στον ρ/σ «στο Κόκκινο», σημείωσε ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης υπάρχουν και δεν κινδυνεύουν από την ανασυγκρότηση της διαπραγματευτικής ομάδας. Παράλληλα υπάρχουν, όπως σημείωσε, και πεδία συμβιβασμού τα οποία όμως πρέπει «να εντάσσονται σε ένα πολιτικό σχέδιο ώστε να οδηγηθούμε σε έναν συμβιβασμό. Αντιθέτως αν στο μόνο που οδηγεί ένας συμβιβασμός είναι στον επόμενο, τότε δεν έχεις λόγο να το κάνεις».

«Δεν είμαι πεισμένος ότι όλοι οι δανειστές θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ούτε ότι όλοι έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα από την Ε.Ε.», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στα αρνητικά δημοσιεύματα και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως «Όλη η κυβέρνηση ξέρει ότι η επίθεση στον Βαρουφάκη είναι επίθεση στην κυβέρνηση. Και είναι ενοχλητικός ο Βαρουφάκης γιατί ξέρει τα επιχειρήματά τους καλύτερα απ’ ό,τι τα ξέρουν αυτοί. Αυτό τους ενοχλεί. Αντιθέτως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αντιπροσώπους που συμφωνούσαν σε όλα. Δεν νομίζω ότι ήταν και καλός τρόπος διαπραγμάτευσης. Ο τρόπος του Γιάνη και όλης της διαπραγματευτικής ομάδας έχει φέρει ήδη αποτελέσματα».

Διαβάστε επίσης