Κάπου Χαν(ει) ο επίτροπος

Χαν(ος) και με την βούλα ο επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ ο οποίος κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας υποστηρίζοντας πως οι συζητήσεις Ελλάδας – Αλβανίας οδηγούν σε… αλλαγή συνόρων!

Και ενώ όλοι ψάχνονταν αν η Αλβανία είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την Βόρεια Ήπειρο ή η Ελλάδα να παραχωρήσει τα Ιωάννινα, εν τέλει αποδεικνύεται πως ο Γιοχάνες Χαν εννοούσε την ΑΟΖ, ζήτημα που εκκρεμεί για τις δύο χώρες.

Απαντώντας σε ερώτηση του protothema.gr η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεύρυνσης, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς τόνισε ότι ο επίτροπος Χαν «υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να συμβεί μόνο με βάση μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και από τις δύο χώρες».

Μόνο που σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Αν εν τέλει πολιτικοί όπως ο Χαν βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής πυραμίδας της Ευρώπης τότε εξηγείται ξεκάθαρα και η κατάσταση του εγχώριου πολιτικού περιβάλλοντος…

 

Διαβάστε επίσης