Καπράλος : «Η ΕΟΕ περιμένει το ποσοστό της από τις εισπράξεις στο Καραϊσκάκη»

Για τις οφειλές προς την ΕΟΕ για τη χρήση του “Γ.Καραϊσκάκης” μίλησε ο Σπύρος Καπράλος στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί.

Όπως είπε ο  πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακός Επιτροπής  στη σύμβαση που είχε υπογραφεί όταν το 2004 δόθηκε το γήπεδο στον Ολυμπιακό, αναφερόταν πως μετά το 15ο έτος θα καταβαλλόταν ποσοστό στην ΕΟΕ από τις εισπράξεις, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

«Το γήπεδο ανήκε στην ΕΟΕ. Με απόφασή της προκειμένου να γίνουν οι τελικοί του ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΕΟΕ το παραχώρησε στην κυβέρνηση κι αυτή από την μεριά της στον Ολυμπιακό για 49 χρόνια. Τότε το γήπεδο θα επανέλθει στην ΕΟΕ. Ετσι προβλέπεται από την σύμβαση.

Δεν παίρνει τίποτα η ΕΟΕ από την συμφωνία, αλλά προβλεπόταν από το κράτος ότι η ΕΟΕ μετά το 15ο χρόνο θα παίρνει ένα ποσοστό των εισπράξεων του σταδίου. Βεβαίως ήταν μια χρονιά (σ.σ. το 2019) που δεν υπήρξαν εισπράξεις πέρυσι λόγω πανδημίας, αλλά είναι κάτι που έχουμε ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού ώστε όπως γινόταν παλιά, όταν έπαιρνε ένα ποσοστό η ΕΟΕ από τα έσοδα του σταδίου που το χρησιμοποιούσαν Ολυμπιακός και Εθνικός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ποσοστό αυτό θα το δώσει το κράτος στην ΕΟΕ για την ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών», ανέφερε ο Σπύρος Καπράλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα