Καπραβέλος: «Να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα»

«Γέμισαν» οι νεκροθάλαμοι είπε ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Σε μια πολύ κρίσιμη καμπή στη μάχη της με τον κορωνοϊό βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία τον Νοέμβριο, σε μόλις 17 ημέρες μετρά περισσότερα από 110 χιλιάδες κρούσματα και πάνω από 1.000 νεκρούς.

Τα κρούσματα σημειώνουν τα ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, αφού μόλις χθες, Τρίτη, σημειώθηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση παίρνει όλο και περισσότερα μέτρα με… στόχο τους ανεμβολίαστους, προκειμένου να αποτρέψει το τέταρτο κύμα της πανδημίας, το οποίο εδώ και αρκετές εβδομάδες σαρώνει την Ελλάδα.

«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα»

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, στο MEGA.

Ο κ. Καπραβέλος είπε πως «η χώρα πρέπει να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

«Εγώ και οι συνάδερφοί μου δεχόμαστε μια μεγάλη πίεση που αντανακλά το μέγεθος της συμφοράς που συμβαίνει στην κοινωνία. Η διασπορά είναι τεράστια» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο για μάσκες παντού, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους, «σαν ένα καμπανάκι της πολιτείας, ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση».

Ακόμα είπε ότι «θα έχουμε 2.000 νεκρούς χωρίς το ελάχιστον μέτρο της μάσκας παντού και για όλους».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος -μιλώντας το πρωί στο MEGA, είπε ότι η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» φτάνει στο τέλος της με 110 προσελεύσεις, 45 εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου» είπε ο Νίκος Καπραβέλος χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε ο κ. Καπραβέλος, το 95% των ανθρώπων που προσέρχονται στο νοσοκομείο είναι σε βαριά κατάσταση και νέοι μάλιστα.

«Δεν υπάρχουν στο τραπέζι για την ώρα νέα μέτρα»

«Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά πρέπει να προσέξουμε αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους ανεμβολίαστους γιατί κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο πολύ περισσότερο» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο MEGA.

«Μπορεί να το συζητήσουμε αλλά ακόμα δεν υπάρχουν τέτοια μέτρα», ανέφερε για τις αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

«Αυτό που έχουμε δει οι επαφές που κυρίως οδηγούν σε κρούσματα. Είναι οι επαφές χωρίς μέτρα. Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε τα κρούσματα είναι λίγα» τόνισε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Και πρόσθεσε πως «τα  κρούσματα είναι από επαφές χωρίς προσοχή. Είναι σημαντικό σε χώρους εστίασης,  να είμαστε εμβολιασμένοι».

«Όταν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, όπως έχουμε τώρα έχουμε και αντίστοιχα θανάτους. Δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά έχουμε περισσότερους θανάτους στους μη εμβολιασμένους, έχουμε θανάτους σε μεγάλους σε ηλικία και ανθρώπους που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας», σημείωσε για την αύξηση των θανάτων.

«Έχουμε πολλά κρούσματα για τον αριθμό της χώρας, η διαμόλυνση είναι πολλή μεγάλη  και να μην αργούν οι ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο», εξήγησε η κ. Γκάγκα.

«Η ελληνική πολιτεία έχει συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορούσε να στείλουμε σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

«Η πίεση που έχουμε στο Ε.Σ.Υ δεν είναι ανάλογή με αυτή που έχουμε βιώσει στο παρελθόν», ωστόσο σχολίασε πως οι αντοχές των υγειονομικών, έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα